waarom dragen paardenmeisjes geruite kousen?

als "paardenmeisjes" niet hun rijlaarzen aanhebben zijn hun kousen zichtbaar, dit zijn altijd geruiten kousen, waarom speciaal deze kousen met dit motief ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ingewikkelde theorieën hebben sommige hierover zeg... Het antwoord is simpel: Het is op dit moment gewoon de mode in de paardenwereld. Net als het onder skaters mode is om gescheurde broeken te dragen (ik weet niet of dat zo is, ik ken geen skaters. maar ik noem maar even wat als voorbeeld), is het bij paardenmensen (echt niet alleen de meisjes!) mode om deze sokken te dragen met ruitjesprint. Door dat dit mode is, is hier ook verreweg het meeste aanbod in. Er zijn wel degelijk sokken te vinden zonder ruit, maar die zijn gewoon niet populair. Wel is het zo dat we expres deze soort sokken dragen, onafhankelijk van de print. Ze zijn namelijk lang, waardoor ze je hele onderbeen beschermen en je makkelijker in en uit je laars glijd, en de onderkant van de sok is zacht en wat dikker, zodat ze lekkerder zitten (net als met sokken voor in bergschoenen en zo). En daarbij zijn lange sokken ook gewoon lekker warm in de winter ;-) Ook gaat je rijbroek onder vast met klittenband, en door je sokken óver je broek te dragen, voorkom je dat het klittenband los gaat, en in je laars op je been gaat schuren.

Omdat t netjes staat, denk ik.

De paardensport heeft nog een redelijk dure en chique uitstraling. Het ruit motief past daar prima bij> vandaar dat de producenten van de kousen voor dit motief gekozen hebben.

Ze zijn wel te krijgen zonder ruitjes hoor, maar het staat wel leuk afwisselend onder de vaak eenkleirige rijbroek

Ik rijd zelf ook paard en er zijn ook wel effen sokken maar ruitjes komen heel vaak voor en wat iemand anders hier ook al zei het staat leuk bij de meestal een kleurige rijbroek.

Wie als een blind paard doordraaft, ziet in zijn dromen nachtmerries. Dit zijn de sokken waar het meeste keus in is en dus de meeste prijsklassen. Mijn dochter wou graag zwarte hebben, maar daar waren bij de winkel waar wij waren maar 2 soorten van, beiden duur. Die met de ruitjes begonnen bij 4,00 ongeveer, de zwarte begon bij 11,nog wat. We willen er allemaal top uitzien, maar een prettig prijsje is net zoveel waard... Online zal er vast veeeel meer aanbod zijn, maar ik denk dat dit het antwoord op je vraag is.

Dat is gewoon in.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100