Een vriend vertelde mij dat je je gympen gewoon in de was kan doen. Klopt dit?

Ik heb hier een paar heel mooie suede Quick sneakers die door veelvuldig dragen nu diverse vlekken hebben. Een vriend van me vertelde me dat het in principe mogelijk is om schoenen in de wasmachine te doen. Klopt dit? Want dan moet ik het eens overwegen. En wat voor voorbereiding moet ik dan treffen voordat ik hem kan wassen (bijv. zool eruit, veters eruit oid) en in welk wasprogramma?
Ik ben redelijk zuinig op deze schoenen dus geef het aan als je echt zeker bent van je antwoord ;-)
Alvast veel dank !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, sommige sneakers kan je prima wassen (BV Allstars). Suede zou ik NOOIT in de wasmachine gooien, aangezien het van water alleen al vlekt.

Ik heb het zelf ook wel eens gedaan, met een zeer goed resultaat. Gewoon met veters en al in de wasmachine doen. Voor de zekerheid kun je ze in een oud kussensloop knopen, zodat zowel de gympen als de trommel wat beschermd zijn. Standaardprogramma van 40°, niet centrifugeren. Ik zou dit alleen doen met gewone standaard gympen, niet met gympen waarin bijzondere materialen zijn verwerkt.

Waar het op neer komt is de kwaliteit van de schoen? een stevige schoen (vooral linnen) en nike`s kun je best op 30 gr wassen, niet te hard laten centrifugeren!!

NIET DOEN! Hoewel het inderdaad zoals je vriend zegt "in principe" mogelijk is, zou ik het met suede sneakers zeker niet doen. Het suede wordt heel hard en lelijk en de hele schoen misvormd daardoor. Je kunt beter een spuitbus voor suede bij de schoenwinkel kopen en nadat je de vlekken er daarmee uit hebt gekregen, het suede boven het stoom van kokend water wat opborstelen. Succes.

Bronnen:
Oma weet raad

Zie mijn vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/mogen-vuil-geworden-sportschoenen-wasmachine.18039

Alleen katoenen schoenen kun je in de wasmachine doen. Suede helaas niet.

Suède schoenen kunnen absoluut niet in de wasmachine. Ze moeten liefst droog gereinigd worden met een speciaal suèdeborsteltje of -sponsje Onderhoudsadvies suède schoenen: Met de ruwe kant van het suèdeborsteltje/-sponsje schuur je het vuil weg, met de zachte kant maak je het leer weer rul en vol. Spuit de schoen daarna in met een vuil- en waterafstotend middel. Vlekken kun je verwijderen door de vlek met een borsteltje met azijn te behandelen.

Bronnen:
Oma weet raad

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100