Zijn zelfbruiners alleen voor vrouwen of ook voor mannen?

En wat zijn de voor en -na delen.
Bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor beide uiteraard. Voordeel is dat je snel bruin lijkt. Nadeel is dat het niet gezond is voor je huid.

Zelfbruiners zijn er voor iedereen die een gezond tintje wil hebben, man of vrouw. Voordeel is dat je niet uren in de zon hoeft te liggen bakken om een mooi kleurtje te krijgen, nadeel kan zijn dat het afgeeft op je bedden- en ondergoed, en als je je armen en benen niet goed scrubt, met name ellebogen en hielen, dat het daar donkerder wordt (wat je kunt oplossen door het voor die plekken te mengen met een beetje bodylotion).

Voordelen ... Zelfbruiners kleuren de oppervlaktelagen van de huid, zonder echter de natuurlijke afweermechanismen van de huid aan te tasten. Op die manier waarborgen ze een min of meer bruine teint, zonder dat er sprake is van huidverdikking of productie van melanine (het pigment dat de huid haar kleur bezorgt), de twee verschijnselen die verantwoordelijk zijn voor het bruinen. Ze bieden dan ook het voordeel dat ze je het hele jaar door een bruin kleurtje bezorgen zonder de huidveroudering te versnellen of de kans op huidkanker te verhogen. Maar ook nadelen De term "zelfbruiner" is misleidend, want van echt bruinen is hier eigenlijk geen sprake. U mag er dan ook niet van uitgaan dat u gebruind bent - en dus beschermd tegen de zon - als uw huid getaand is door gebruik van een zelfbruinende crème. ' Ook mannen kunnen zelfbruiners gebruiken, maar hoe het dan zit met het haar op armen en benen, dat is een andere vraag ;-)

Bronnen:
http://www.e-gezondheid.be/zelfbruinende-c...

Ik heb t ook 1 keer gekocht. Nou ik leek wel een wortel. Ik was er niet blij mee in ieder geval. Dofa Toegevoegd na 3 minuten: Bruin is uit volgens outsiders die het erg goed schijnen te weten wat in is en wat uit is. Tja daar kun je zelf een mening over hebben denk ik dan. Ik vind zelf zonnebankbruin niet om aan te zien. Dofa

ik heb het een keer gebruikt, maar ik vond de kleur niet mooi. Het was een heel gedoe om het gelijkmatig op te smeren. En toen bleek ook nog dat het niet gelukt was: streperig, vlekkerig. Voor mij niet weer! geef mij maar echte zon en een bleke huid.

2 jaar geleden heb ik voor het eerst een zelfbruiner gekocht. Had ik dat maar vele jaren eerder gedaan, had ik niet vele lentes met die witte benen gelopen! Ideaal! Ik gebruik het alleen op mijn benen omdat die moeilijk slecht bruin worden. Armen en hals kleuren wel. Voor mij is Garnier het beste merk. Het nevelt, smeert makkelijk uit en de kleur is natuurlijk. Voordeel: al een beetje kleur als je voor het eerst in een rok of korte broek verschijnt, niet uren in de zon hoeven zitten, die bovendien ook nog eens schadelijk is voor je huid. Nadeel: 1. je moet het regelmatig opbrengen. De eerste dagen elke dag en daarna 2x per week. Maar als de zomer is gevorderd hoeft het niet meer, want dan heeft de zon toch wel "zijn werk" gedaan. 2. Het kost geld, de zon is gratis En ja, natuurlijk is het ook voor mannen! Tip: koop het in het najaar, dan zijn ze in de winkel afgeprijsd!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100