Wat moet je doen als je van die hele kleine gaatjes in je gezicht hebt? Zijn dat open porien of iets anders?

Mijn huid is smooth maar ik heb een paar kleine gaatjes die ik minder vind... Zijn er middelen voor ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn inderdaad (verwijdde) porien. Als je die wilt proberen kleiner te maken kan je adstringerende maskers gebruiken zoals bijvoorbeeld van Dr vd Hoog. Ook heeft Clinique een crèmegel die de porien kleiner doet lijken die heet: Dramatically Different Moisturizing Gel

Ik gebruik sindskort de porieverfijner (pore minimizer) van Sephora. Erg fijn spul, niet vet en trekt snel in. Ik heb het idee dat mijn poriën al wat verfijnd zijn, zeker naast mijn neus, aan het begin van mijn wangen. De porieverfijner kost nu 4,95 bij de V&D (normaal 19.95). Wel de moeite waard dus!

Er zijn geen middeltjes voor gaatjes. Als je je er echt heel erg aan ergert, kun je via de huisarts een verwijzing vragen voor een dermatoloog. Deze haalt dan met een apparaatje hele kleine stukjes huid weg achter je oor en "implanteert" deze in de gaatjes waardoor ze dicht groeien. Het resultaat is heel mooi want na verloop van tijd zie je er niets meer van. Ik ben hier bij toeval achter gekomen omdat ik bij een dermatoloog was voor iets heel anders en het onderwerp toevallig ter sprake kwam. Het was een fluitje van een cent en ik ben erg blij met het resultaat want gaatjes in je gezicht daar ga je je behoorlijk aan ergeren en dichtsmeren helpt niet want daardoor vallen ze juist extra op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100