Wat is een goede gezichtsreiniger en dagcrème voor een gevoelige trekkerige huid?

Mijn huid is vaak rood, trekkerig en (zeer) gevoelig. Ik zoek milde producten, zelf heb ik al redelijk wat producten geprobeerd, helaas is maar weinig echt zacht voor mijn huid. Ik ben een beetje hopeloos verloren in de zoektocht naar wat voor mijn huid goed is.

Het allerbelangrijkste hierbij is: dat ik er absoluut geen puistjes van mag krijg.

- Gezichtsreiniger: moet heel mild zijn en redelijk tot goed reinigen.
- Gezichtscreme: moet snel intrekken, niet glimmen, goed hydrateren, niet irriteren en een SPF bescherming hebben.

In een drogisterij wordt ik altijd zo snel misleid en kom ik thuis met (teveel) producten die vaak meer kwaad dan goed doen :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Pascaud cleanser is een reiniger, ik heb hetzelfde als jou en dit werkt heel goed. Wel een beetje aan de dure kant...

Yvesrocher.nl Die hebben een breed mannen assortiment en de werking van het product wordt beschreven. Succes!

Ik heb tijdenlang hetzelfde probleem gehad en heel veel spullen geprobeerd. Ik gebruik nu na tips van verschillende mensen aqua depot (Biocura, Aldi, €2,99 per potje) en ik krijg het ene na het andere compliment over mijn huid. Ik kreeg pukkeltjes door uitdroging en overgevoeligheid, maar die zijn helemaal weg. De creme schijnt niet voor iedereen goed te werken maar voor 3 euro per potje kan je nog eens wat proberen. De eerste keer smeren tintelde en trok mijn huid een beetje maar dat was na een paar minuten weg en daarna heb ik daar nooit meer last van gehad. Wat voor mij persoonlijk ook heel goed werkt is zo min mogelijk rotzooien/reinigen. Heel lang heb ik 2x daags mijn gezicht gereinigd, maar aangezien ik nauwelijk make-up draag doe ik dat nu 's avonds nog maar af en toe. Voordeel: ik spoel mijn reinigingsmelk graag af, anders hou je bijna altijd een vettige laag over, en nu hoef ik maar 1x per dag met (uitdrogend) water bij mijn gezicht. De lange termijneffecten van de troep van de dag op je gezicht te laten zitten weet ik niet. Ik ga echter niet nu met een belabberde huid rondlopen omdat ie er dan over 30 jaar misschien een tikje beter bijhangt. Wie dan leeft, die dan zorgt. Tips over reiniging heb ik eigenlijk niet. Ik heb nu Douglas Beauty System en die bevalt wel aardig. Mijn persoonlijke ervaring is dat je bij onbetaalbare 100 stappen systemen van clarins en vichy enzo uit de buurt moet blijven, omdat al dat gepruts aan je huid de irritaties meestal eerder verergert dan oplost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100