Kan ik opgeloste paracetamol op mijn benen smeren als verdovend middel voordat ik mijn benen epileer?

Of is dit af te raden? Motivatie van het antwoord graag

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan pijnstillers in de vorm van gel (b.v. Advil). Maar mij lijkt het onzin. Pijn voel je met je hersenen.

Opgeloste paracetamol werkt niet verdovend en zeker niet op de huid. Je kunt je benen beter eerst onder de koude kraan houden, maar dat zal ook maar minimaal werken. Wie mooi wil zijn moet óf pijn lijden óf scheerschuim en een scheermes gebruiken.

dat lijkt mij niet...misschien een ander middel?bv zo'n zalf die je kan smeren als je spierpijn hebt?Weet zo de naam even niet,of andere een ontharingscreme??

Ik vraag me af of het werkt, maar is het geen idee om je benen eerst min of meer te verdoven met een zakje ijsklontjes?

Paracetamol werkt als je het inneemt. Niet als je het op je smeert. Je legt toch ook geen pilletje op je hoofd als je hoofdpijn hebt?

Met een goed epileerapparaat ( bv van Braun ) voel je amper wat. De "pijn" is echt te verwaarlozen. En doe het anders NA het douchen, dan is je huid lekker zacht.

Waarom zou je dat doen? Het is veel handiger om eerst je benen te scheren en als de stoppeltjes terug komen die met een epileerapparaat (evt. met ijskoeling) te verwijderen. Doet het niet zoveel pijn als bij langere haartjes. Ook kan je eerst even een hete douche nemen. Je moet dan wel op tijd bedenken wanneer je je benen glad wilt hebben.

lidocaine verdooft de huid een klein beetje... das verkrijgbaar op recept. het wordt ook wel bij aambeien gebruikt... het is een tubetje witte zalf. paracetamol moet je gewoon als pilletje innemen heeft verder op de huid geen enkel effect....

Je hebt ook een ladyshave met aan het eind een koelelement die doe je in de diepvries en als je je gaat scheren die je het aan je ladyshave en dat verkoelt het pijn een beetje

Als je paracetamolpillen oplost en op je benen smeert, smeer je ze vooral in met de vulstoffen van de pillen. Als je daarna gaat scheren, denk ik dat het risico op irritatie alleen maar groter wordt. Dus gebruik een goed scheermiddel: gel, schuim, wat dan ook.

Ja, alles kan. Maar het zal niet helpen tegen de pijn, dat is uit de antwoorden wel duidelijk geworden. Maar je zou wel gewoon een paar paracetamollen kunnen slikken, een half uur voor je gaat epileren.

Nee. Paracetamol werkt alleen als het via oraal gebruik in het bloed opgenomen wordt en het de zenuwbanen "van binnenuit" bereiken kan.

er zijn al goede antw gegeven. als je je benen continue wilt ontharen overweeg dan een gewone ontharingscréme ipv epileren. werkt heel goed. kijk eens hier voor meer info http://www.ontharen.net/ontharingscreme.htm en hier voor het middel dat ikzelf altijd gebruikte en dat deed mij geen pijn. http://www.veet.nl/vragen/ontharingscremes.html Toegevoegd na 44 seconden: opgeloste paracetamol zet geen zoden aan de dijk.

Bronnen:
http://www.veet.nl/vragen/ontharingscremes.html

Vraag Emla creme aan je huisarts.. Dat kan je op de huid smeren en verdooft het tijdelijk (ongeveer halfuurtje) Ik gebruik het zelf ook voor laserbehandelingen (ontharing). Toegevoegd na 2 minuten: Meestal wordt emla creme gebruikt voor wondjes e.d. met name bij kleine kinderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100