op welke leeftijd 'moet' je met anti rimpelcreme beginnen?

Op welke leeftij is het beste? Werkt het preventief of is het juist zonde als je te vroeg begint? Dat je huid er na een poos niet meer op reageert.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij werkt geen enkele anti-rimpelcrème echt. Zorg dat je je huid schoon houdt, zorg dat je vel niet uitdroogt door bijvoorbeeld te smeren met een crème die bij je huid past en verwen je huid af en toe eens met een maskertje (kan-en-klaar of zelf maken met bijvoorbeeld olijfolie en honing en dergelijke, even googlen en je hebt talloze recepten). Goedkope potjes zijn waarschijnlijk net zo goed als dure, zolang jouw huid er maar goed op reageert.

Rimpels worden voornamelijk veroorzaakt door onderhuidse spiertjes die in een vaste stand gaan staan. Dat verklaart ook meteen het succes van botox: dat verlamt namelijk tijdelijk die spiertjes. Je kunt met een anti-rimpelcrème dus zo goed als niks bereiken. Je huid voelt misschien wat zachter aan met zo'n crème, maar jouw erfelijkheid, leefgewoonten en leeftijd bepalen hoe rimpelig je wordt, niet de crème die je smeert.

Met een jonge huid moet je er nog niet aan beginnen. Als je voelt dat je huid wat trekt of als je gezicht 's morgens niet "wakker"is, wordt het tijd voor een crème. Een dergelijke crème is gewoon een voedende crème. Dure crèmes met bekende namen zijn inderdaad niet nodig. Een crème die lekker zacht aanvoelt en en snel intrekt is prima. Probeer een paar betaalbare uit en maak je keuze. Gewoon lekker om je huid, je gezicht te verzorgen. Anti-rimpel, ik weet niet of dat niet een misleidende benaming is. Die rimpeltjes komen toch wel en wat zou dat?

Wat Stippel al zeg: ***jouw erfelijkheid, leefgewoonten en leeftijd bepalen hoe rimpelig je wordt *** is helemaal waar. Door lang roken krijg je bijvoorbeeld van die verticale rimpels tussen neus en mond. Daar helpt geen creme tegen. Al dan niet veel rimpels zit ook in je genen. Mijn moeder gebruikte nooit iets anders dan af en toe wat nivea, en die had op hoge leeftijd een prima huid. En: Schoonheid komt van binnenuit. Wat je eet en drinkt heeft meer invloed op de conditie van je huid dan wat je er op smeert. Vanaf je 25 ste ongeveer begin je al af te takelen. Dus als je toch wilt gaan smeren dan op die leeftijd. De cremes van de Aldi zijn heel goed getest.

Toevallig zat ik gisteravond met een stel oudere dames bij elkaar (waarvan ik er een ben) en we hadden het over je opmaken. Degenen met de mooiste huid hadden zich nooit opgemaakt. Alleen een beetje vettigheid op het gezicht in de ochtend na het wassen (b.v. Nivea) en niet met zeep wassen, want dat droogt uit. Anti-rimpelcreme helpt niet echt, wel kan je de huid tegen uitdrogen en schraal worden met wat Nivea o.i.d. beschermen.

vanaf je 25e begint je lichaam al met 'aftakelen'. Dit gaat natuurlijk nog heel langzaam, maar je kunt het best dán met een goede creme beginnen. gewoon nivea, het bekende blikje..

Geen enkele, en moeten al helemaal niet. Het werkt toch niet en kost je bakken vol met geld. Als je geen rimpels wilt, moet je proberen neiet te mager te worden in je gezicht en uit de zon blijven. Je mag best smeren met iets wat je huid voedt, maar simpele Nivea is net zo goed als hele dure speciale antirimpelcremes ; het gaat er alleen maar om dat je je huid voedt. Make-up gebruiken is ook niet echt een goed idee als je geen rimpels wilt. En er speelt ook nog een erfelijke component mee. Uiteindelijk helpt er niks echt definitief teen de tand des tijds. Wellicht kun je op een gegeven moment een facelift overwegen, maar doe dat met mate, want na een keer of twee, drie ga je er uitzien als een buikspreekpop. Wel een gladde, maar toch. Moet je toch per se van je geld af, dan staat niets je in de weg al met antirimpelcreme te beginnen als je begint met make-up. Het smeren zelf, (masseren, goede doorbloeding) met eender wat, is het enige dat enigzins preventief werkt.

Nooit ! Zoals hierboven aangegeven, hoe minder je rommelt met je huid, hoe beter het is. Dan behoudt hij zijn eigen "kracht".

Beginnen als je 18 jaar bent met een crème, liefst op natuurzuivere basis, bijvoorbeeld van Weleda (zie link). Neem áltijd je hals en decolleté mee bij de dagelijkse ´smeerbeurt´. Ervaring (de mijne!) leert dat je hiermee je huid lange tijd rimpelloos kunt houden. En ga niet met je gezicht pal in de zon zitten. Neem liever een goede zelfbruiner, dat werkt uitstekend.

Anti rimpelcrème is een sprookje want rimpels komen toch wel. Wel kun je je huid soepel en in goede conditie houden waardoor het er niet droog en rimpelig uit ziet. Een goede dag en nachtcrème (geen nivea) en reiniging zorgt dat de huid er fris uit blijft zien. Een leeftijd staat er niet bij waneer je moet beginnen maar na de 50 en afhankelijk van of je veel buiten en in de zon bent, is een goede tijd om onderhoud aan de huis extra aandacht te geven. De echte schoonheid komt van binnen uit.

Als verzorging kan je er het beste zo begin 20 jaar mee beginnen. Dat je huid niet meer zou reageren is niet zo, het onderhoudt je huid juist, als je maar de juiste cremes gebruikt. Wat ik tot nu toe als beste ervaar is cremes van Weleda, allemaal op natuurlijke grondstoffen gemaakt en het werkt heel fijn. Verschillende ingredienten zitten in de diverse cremes, gericht op verschillende leeftijden en een aparte amandelcreme voor de overgevoelige huid. Wij verkopen het in de natuurvoedingwinkel en ik ben er écht enthousiast over :-)

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100