Waarom scheren vrouwen wel hun benen, maar niet hun armen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind de haren op mijn benen niet storend. Ze zijn ook lichter van kleur. Plus als je je scheert krijg je stoppels. Bij je benen is dit al irritant, maar dit kan je nog enigszinds verbergen als je een keer geen zin of tijd hebt om je te scheren. Je armen zijn vaker zichtbaar. Ik denk ook dat stoppels op je armen veel sneller gaan jeuken. Er zijn wel vrouwen die hun armhaar harsen trouwens. Toegevoegd op 31-05-2009 22:38:46 In de eerste zin haren op benen bedoel ik op armen..

Er moet toch nog wat voor de fantasie overblijven.

Omdat daar vaak minder haargroei is, maar er is niets tegen, en sommigen doen het dan ook. (Het verhaal dat je dan dikkere, donkerdere haargroei stimuleert, klopt niet)

Hier alvast een gedeelte van het antwoord.

Bronnen:
http://www.beautyweb.nl/voeten/focus/260/A...

De haren op de arm van een vrouw zijn nauwelijks zichtbaar. Op de benen zijn ze meestal veel donkerder en dikker. Geen idee waarom dat zo is. Toegevoegd op 31-05-2009 22:50:11 O ja, wenkbrauwen langdurig epileren kan de haargroei daar stoppen. Waarom het elders dan niet ook zo zou zijn dat weet ik niet. Er staat dat dat alleen na laseren kan gebeuren. Toegevoegd op 31-05-2009 22:51:27 ..en laseren is kostbaar.

MIjn moeder scheert haar armen wel maar niet helemaal 'kaal'.

Ik denk dat ze bang zijn dat ze stoppels op hun armen krijgen na vaak scheren en dat is niet om aan te zien, tenminste, minder aan te zien dan bij benen. En anders moeten ze 4 ledematen gaan bijhouden!!!

Misschien komt dat nog wel... In de jaren 60 werd er hier door vrouwen niks geschoren, geen benen, geen oksels, ... Toen ik 14 was kwam mijn nichtje van 11 uit Amerika bij ons. Zij vond het heel vreemd dat ik mijn benen nog niet schoor. Toen vond ik dat eigenlijk ook vreemd. Dus - over een aantal jaar ontharen we ook allemaal de armen! Fijn ;)

Ik val in de categorie die strikt genomen eigenlijk inderdaad haar armen wel zou moeten - willen scheren (blonde mensen hebben nu eenmaal wat meer haargroei), maar ik zie wat het effekt van scheren is op mijn benen (die meestal gelukkig bedekt zijn) en dat zou ik op mijn armen echt niet willen ; dan BLIJF je aan het scheren, zomer én winter. Nee, bedankt. Die benen scheer ik alleen als het onvermijdelijk kortebroekenweer is. Maar kortemouwenweer is het altijd, vooral als ´s winters overal de kachel aan (en meestal te hoog) staat.

Omdat haar op de armen meestal (dacht ik hoor) lichter van kleur is, omdat je vaker met je blote armen in de zon zit. en lichte haren niet zo erg storen als dikke donkere haren... Ik kan het ook fout hebben hoor xD

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100