Steeds minder topless?

Een paar jaar geleden zag je op het strand meer vrouwen zonder- dan met bovenstukje lopen. Afgelopen zomer kreeg ik het gevoel de enige te zijn die topless was. Hoe komt dit? Zijn we preutser geworden, ligt het aan de toenemende aanwezigheid van digitale camera's, de angst voor huidziektes of is het gewoon de mode die veranderd is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat dat komt doordat de media communicatiemiddelen zoveel nadruk leggen op mooi zijn. Dat vrouwen daar onzeker van worden en daarom hun borsten niet willen laten zien aan iedereen.

Ik denk niet dat we preutser zijn geworden en huidziektes kun je ook krijgen met een bikini bovenstukje. Ik denk dat het puur mode is. In de jaren '80 en '90 was het in om topless te zonnen, nu is het out. Vroeger zag je hoog opgesneden bikinibroekjes, tegenwoorden zijn ze allemaal laag. Zo gaat dat met die dingen.

Ik denk dat het een combinatie is van mode en ethiek. Aan de ene kant vind je steeds leukere badmode, aan de andere kant is het toch wel heel onaantrekkelijk om naar allerhande hangborsten te kijken. Bovendien laat topless niets zo heel veel te raden over. En wat dacht je van de praktische kant? Als je iets te drinken wilt halen, moet je toch wel op z'n minst een t-shirt over je net ingesmeerde velletje aantrekken!

Topless was eerst een uitdaging, het was nieuw, alles moest kunnen. Maar zeg nou eerlijk, de meeste vrouwen voelen zich toch wel wat zekerder met een bovenstukje.

het zal zeker ook een gezondheidreden hebben, want als je voor t eerst weer in de zon gaat, hebben je borsten het zwaar te verduren, verbranden is ongezond, daarnaast weren veel campagnes gedaan om mensen op de gevaren te wijzen van teveel zon zeker op de borsten, het is teer weefsel.. ook speelt het mode beeld mee,zo zag je voor een paar jaar terug op t strand felle kleuren strings en bloot bovenlichaam, nu zie je veel badpakken ..net hoe de wind waait..

Een mooie bikini staat gewoon veel pittiger en sexier. De meeste vrouwen zijn zich daar terdege van bewust. Preutsheid op het strand, You better don't believe it, zeker niet bij jonge mensen.

Ik heb net even op het strand van Zandvoort gekeken, en daar liep niemand Topless... Volgens mij is topless zonnen zo gewoon geworden dat mensen weer andere dingen willen om zich te onderscheiden van de rest. Mooie bikinies met rokjes, strandjurken, enzo.

JIj hebt een andere instelling dan die vrouwen, veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam, en het is ook leuker en mysterieuzer om wat bedekt te houden zodat er wat te raden valt. het is ook raar om opeens topless te zijn, als je dat nooit of niet bent gewend.

toenemende preutsheid en beeldvorming. het is zo jammer dat wat we verworven nu al oiv de tjdsgeest weer inleveren.

het is uit de mode mensen vinden dit lelijk

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100