Hoe hou je je voeten het beste warm in dit koude weer? (Bijvoorbeeld met het buiten vieren van carnaval of met het kijken van de optocht.)

Elk jaar opnieuw zulke koude tenen!! Hopelijk heeft iemand op deze site de oplossing. Ik heb al geprobeerd om plastic zakjes over de sokken te doen, ik hoorde ook al eens krantenpapier in je schoen, maar dan past de schoen niet meer..... Iemand een goede tip?? Alsvast bedankt!!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor mij de beste manier is gewoon mijn snowboots aantrekken. Staat een beetje raar als er geen sneeuw ligt, maar ik krijg absoluut geen koude voeten.

zorg dat je niet te strakke schoenen draagt. ook zijn dikke sokken aan te raden. ik noem ze fluffy-sokken, ik hoop dat je hiermee weet welke ik bedoel Toegevoegd na 2 minuten: o en je hebt van die tone-up van skechers. de zool van deze schoenen zijn erg dik. hierdoor heb je ook minder koude voeten

Gehwol, hansaplast en weleda hebben allemaal een koude voeten creme, die goed schijnen te werken, ook zijn er electrische zooltjes te koop die je in je schoen kunt leggen.

Er zij inlegzooltjes te koop die electrisch worden verwarmt, door middel van twee batterijen die je aan je been vast bind. Ze geven 3 uur continu warmte, zet je het af en toe even uit, dan nog veel langer! Middel uit grootmoeders tijd. Plaats je voet op een dichtgeslagen krant van een laagje of 6 teken je voet hierop af en knip het uit, doe dit krantenzooltje in je schoenen, trek droge sokken aan en je kan naar buiten.

Trek houten klompen aan, veel boeren lopen erop en die hebben het buiten nooit koud.

Er zijn isolerende zooltjes met wol die je in je schoen kunt leggen. Draag verder schoenen met dikke zolen en 2 lagen sokken.

Je voeten insmeren met vaseline, dan sokken erover, of zoals ze bij psv doen, witte peper over je voeten! Haha.

Als het boord van een sok te strak zit (dat is vaak bij badstof sokken) dan krijg je je voeten ook niet warm. Dus...leg niet te krappe wolle sokken op de verwarming en doe ze lekker warm aan

Zorg vooral dat je voeten DROOG blijven. Dat je degelijke leren schoenen of laarzen moet dragen zal geen verrassing zijn maar als die doortrokken zijn van vocht, c.q. zweet, dan vormt dat vocht een koudebrug naar de buitenlucht en de verdamping van het vocht maakt het nog eens erger. Als je zweetvoeten hebt of je schoenen door een andere oorzaak nat zijn, trek dan een ander, droog paar aan. Wissel af. Sokken van katoen zijn ook zo'n ramp. Ze houden het vocht vast, waardoor je huid nat blijft en dus koud. Neem liever niet al te dunne sokken van wol of van kunststof. Die geven het vocht af naar buiten, je schoenen, die je dus ook relatief droog moet proberen te houden.

In echte lederen schoenen of laarzen met lederen zool heb je sowieso minder snel kou dan in kunststof schoenen of laarzen (behoudens snowboots) Verder is de combinatie van katoenen sok/kous op de blote voet en daarover een wollen sok/kous ook een aanrader. Die combinatie werkt als een straalkacheltje. Uiteraard dien je voor speelruimte in je schoen te zorgen zodat de boel niet gaat knellen want dan stroomt het bloed niet optimaal en dat is nodig voor de warmtecirculatie. Sta ook niet constant stil, beweeg je tenen, en verplaats je voeten... ook al is het maar een paar centimeter... zo hou je de bloedcirculatie optimaler. Je kan ook eens een kijkje gaan nemen in een sportwinkel of een motorzaak want zij hebben ook voetverwarmingsystemen via electrische impulsen. Succes ermee! Toegevoegd na 5 minuten: Oh ja... Soms is het toch de moeite waard om je winterschoeisel een maat groter te kopen zodat je met alle gemak dikkere kousen of sokken kan dragen. Ik heb enkele jaren geleden in de solden ook een paar staplaarzen gekocht die één maat te groot zijn. Ik heb ze gepast met een paar dikke sokken en dat lukt prima. Ik draag ze enkel als het enorm koud is omdat een maat groter uiteraard niet zo elegant staat als de juiste maat. Echter... bij vrieskou gaat comfort bij mij boven elegant. Een maatje groter is een absolute aanrader voor warme voeten dus.

omdat het zo koud is. worden je lichaam en dus ook voeten kouder. hoe meer je doucht, hoe droger en minder sterk je huid word. daarom is het dus ook belangrijk om elke dag een crème op je voeten te smeren. verder dikke sokken, hele dikken sokken. wat ik ook wel eens doen .. is gewoon 2 of 3 paar sokken aan te doen. en natuurlijk voor warme schoenen zorgen ..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100