Hoe maak ik mijn haar minder statisch?

Mijn haar is soms verschrikkelijk statisch. Hierdoor blijft het aan mijn gezicht plakken, en ik krijg ook flinke schokken als ik metalen voorwerpen aanraak. Uiterst irritant dus! Wat te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat te doen bij statisch haar! Voorkomen is beter dan genezen! Preventief kunt u al de nodige dingen doen om het statische in uw haar te voorkomen of de kans hierop te verkleinen. Zorgt u ervoor dat; - de vochtregulatie in uw huis optimaal is, dus controleer met regelmaat of de bakjes aan uw verwarming gevuld zijn met water! - u uw haar beschermt tegen de koude buitenlucht middels een sjaal of een muts of petje. - u in de winter veelal gebruik maakt van hydraterende haarverzorgingsproducten. - u haarproducten die alcohol bevatten zoveel mogelijk ziet te vermijden tegen uitdroging. - u zo min mogelijk nylon- houdend textiel draagt, dit om opwekking van het statische haar te voorkomen. tips! - maak gebruik van een houten kam! - spuit wat haarlak op uw kam voor u gaat kammen! - maak gebruik van een spray-wax! Hoe meer vocht uw haar bevat, hoe kleiner de kans op statisch haar! Het is dus verstandig in de koude wintermaanden veelal uw haar te conditioneren. Een conditioner na het wassen, een leave-inn conditioner gebruiken en 2 wekelijks een hydraterend masker voor uw haar te gebruiken. Als u al gevoelig haar heeft is het verstandig om uw haar droog te deppen met een handdoek en het niet droog te wrijven. U kunt ook met een antistatisch doekje over uw elektrische, geladen haar gaan

Bronnen:
http://www.hairdesign.nl/Trends%20en%20tips.htm

De juiste crèmespoeling kan je helpen. Ook zijn er verzorgende producten te koop die je op handdoekdroog haar aanbrengt. Overdrijf niet, van te veel verzorging wordt je haar vet en slap

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/haar-in-de-ho...

Om er met je handen over je haren vrijven.Dat doe ik ook altijd.:-)

Een goede anti klit gebruiken, en kijk een naar je schoenen, van de ene krijg je heel veel schokken, terwijl je erbijvoorbeeld met leren zolen geen last van hebt.

Denk ook nog even aan je kam of borstel als die van plastic zijn maakt het vaak nog meer statisch. Een echte varkensharen borstel doet dat niet.

Nou aan statisch haar doe je weinig je kunt een hoornen kam kopen of een borstel met echt haar. Als je jou haar kamt of borsteld strijk met je hand over je haar. Op je hand zit nog een beetje huidvet(talg) dat kan voorkomen dat je haar statisch word. Een anitiklit en een shampoo helpt bij mij niet.

dat heb ik ook wel eens toen ik dat vertelde aan iemand gaf die me een potje wax van andrelon daar heb je maar heel wijnig van nodig dus een klein potjes is genoeg. je haar wordt er wat vetter van maar omdat je maar weinig gebruikt per keer wordt het pas na lang fet.

Conditioner / antiklit erin spuiten. Verkrijgbaar in lekkere geurtjes (houd ik niet zo van ;-) Vraag er naar bij de kapper of drogist...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100