Waarom zijn de lengte van je schoenveters hier geen standaard maat?

Het is me al vaker opgevallen bij een gebroken veter: Als een schoenveter kapot gaat, is dezelfde lengte hier nergens verkrijgbaar. Waarom is dat?

Je moet altijd langer of korter kiezen dan de lengte van de veters die uit je schoenen kwamen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak zijn veters die je kapot trekt eerder al opgerekt, en waren ze origineel niet zo lang als net voor het stuk gaan.

Omdat die schoenen vaak uit het buitenland komen en daar geldt een andere maat veters. Maar de veters die hier te koop zijn voldoen toch ook prima?

Dat heeft voor het grootste gedeelte te maken met het model van de schoenen, zo hebben bijv. sneakers veel langere veters nodig (zijn vrij breed), dan een paar nauwsluitende sportschoenen.

Er bestaan schoenen met 4 gaatjes voor veters maar ook met bv 12 gaatjes of mss wel meer. Een standaard maat in veters kaan ofwel véél te kort ofwel véél te lang zijn. ;-)

Nou Conan d'r bestaat óók voor schoenveters wel een soort normering: Want veters worden verkocht in verschillende lengtes. Hoe lang de veter is die men nodig heeft, hangt af van het aantal gatenparen waardoorheen de veter geregen moet worden. Dit is aangegeven op de verpakking. Een indicatie: Aantal gatenparen veterlengte (in cm) 2/4 gaatjes- 45cm 3/6 gaatjes- 45 of 60cm 4/8 gaatjes 60cm 5/10 gaatjes- 75cm 6/12 gaatjes- 90 of 100cm 8/16 gaatjes- 150cm 9/18 gaatjes 180cm

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100