waarom willen ze pi steeds nauwkeuriger weten?

Ik hoorde dat ze vandaag weer zoveel cijfers achter de komma hebben bepaald. Waarom doen ze dat?

Toegevoegd na 16 uur:
en ja een klein beetje ernaast kan ik wel begrijpen maar vijf biljoen cijfers achter de komma?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan dat wel begrijpen, omdat als je bijvoorbeeld van de ruimte een berekening wilt maken, en je zit er een klein beetje naast in je basisberekning komt je uiteindelijk heel scheef uit. Toegevoegd na 5 minuten: We hadden toevallig hier net zo een vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/bak-20-meter-doorsnee-10.78819#445192 Het antwoord van jc54. Het blijkt dat je hele verschillende uitkomsten krijg al na gelang hoeveel cijfers je achter de komma meeneemt in je berekening.

Wetenschappers willen nu eenmaal tot het uiterste gaan. Kijk maar naar bijvoorbeeld de deeltjes versneller wat ze allemaal niet bouwen om de kleinste deeltje te ontfutselen. En als je de ontdekking hebt gedaan komt je naam ook nog in de geschiedenis boeken terecht.

Dit is geen kwestie meer van wetenschap, maar van competitie: wie schrijft het meest efficiente programma voor het expanderen van Pi. Het is dus een programmeurs ding. Misschien een beetje een hardware grap om de meest efficiente hardware en instellingen te verkrijgen. Zo gebruikte men - bijv. - een tijdje geleden nog het overtollige video geheugen om B+ sorteerbomen te genereren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100