Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom heb je wiskunde nodig in het dagelijks leven?

Zoals de omtrek van een cirkel of uitrekenen hoe groot een driehoek is

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Wiskunde
8.8K
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Waarom is Wiskunde een belangrijk vak? Of is het dat niet
De meningen zijn verdeeld.
https://www.beteronderwijsnederland.nl/blogs/2007/12/waarom-is-wiskunde-een-belangrijk-vak-of-is-het-dat-niet/ Zie ook:
Misschien is het handig als je de oppervlakte van een kamer of een gedeelte van de tuin moet berekenen om uit te rekenen hoeveel vloerbedekking je nodig hebt of hoeveel tuingrond je moet bestellen.
Uitrekenen welke leverancier de goedkoopste is.
http://www.dr-aart.nl/Contact-waarom-wiskunde.html

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

In het dagelijks leven heb je weinig wiskunde nodig. Het is wel handig om te kunnen rekenen en vergelijkingen te kunnen maken.
Wiskunde is voor de maatschappij wel heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van allerlei dingen, al zijn er maar weinig mensen die dit voor hun werk doen. Redenen waarom het toch wordt gegeven op voortgezet onderwijs zijn bijvoorbeeld:

- Het is nuttig om de vaardigheden te ontwikkelen die je bij wiskunde leert: logisch nadenken, vergelijkingen maken, dit kun je bij veel jobs goed gebruiken. En een algemene weet te hebben van zaken in de wiskunde, zodat je bijv grafieken kunt lezen en begrijpen, zodat je onderzoeken die gedaan zijn kunt lezen en begrijpen;
- Je wilt als maatschappij de kinderen met talent voor wiskunde ontdekken;
- Later leer je het veel minder makkelijk, dus voor die kleine groep die het echt bij zijn werk gaat gebruiken is het essentieel om dit al vroeg te leren. En het duurt heel erg lang voordat je wiskunde behoorlijk door hebt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Indirect heb je bij alles wiskunde nodig. Reken maar eens iets uit dat te maken heeft met bouwen, reizen, etc etc
(Lees meer...)
6 jaar geleden
Dit is een moeilijke vraag. Het dagelijks leven verschilt nogal van persoon tot persoon en de kans is groot dat de ene persoon ( in het kader van zijn werk bijvoorbeeld) wat meer tegen wiskunde aanloopt dan de ander.

Ten eerste maak ik een verschil tussen wiskunde en rekenen. Reken is het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen van getallen. Wiskunde is meer abstract en gaat om het redeneren.

De meeste mensen hebben ( los van eventueel op hun werk) weinig wiskunde nodig. Een ieder zal af en toe een sommetje moeten maken ( kassa) of een oppervlakte moeten berekenen als ze iets willen schilderen en wat verf moeten kopen bijvoorbeeld. ( valt in mijn ogen onder rekenen en nog geen wiskunde).

In het algemeen hebben mensen in hun dagelijks leven geen wiskunde nodig hoogstens een beperkte rekenvaardigheid.

Dit wil niet zeggen dat wiskunde niet handig is of geen meerwaarde heeft. In de wetenschap is wiskunde vaak van het grootste belang. Zonder wiskunde geen computer, geen mobieltje, geen casino, geen auto, geen natuurkunde, en nog veel meer niet. Al deze dingen hebben wel degelijk invloed op het dagelijks leven natuurlijk, maar je wordt als consument dan niet direct met de wiskunde geconfronteerd.

1) Waarom heb je wiskunde nodig in het dagelijks leven:
Niet, of bijzonder weinig buiten een kleine rekenvaardigheid om.
2) Is wiskunde belangrijk:
Jazeker, want de wetenschap kan niet zonder.
3) Loont het de moeite om iets met wiskunde te doen als dit niet nodig is voor je werk:
Op zich niet, maar een goed redeneervermogen is nooit verkeerd. En wiskunde is puur redeneren maar niet alle redeneren is wiskunde.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding