Wat betekent dit teken: θ ?

In een situatie met limieten.

Weet jij het antwoord?

/2500

De naam van de letter is de Thèta en deze wordt op verschillende manieren gebruikt. Ik weet niet precies wat je bedoelt met "limieten". Maar dit staat op Wikipedia: Gebruik: - Hoek in de wiskunde. - In sferische coördinaten stelt de theta de hoek met de verticaal voor. - In de geneeskunde wordt dit symbool gebruikt als afkorting voor therapie. - De kleine letter thèta wordt in de natuurkunde gebruikt als aanduiding voor de celsiustemperatuur. - In de meteorologie staat de kleine letter thèta voor de potentiële temperatuur.- Thèta wordt ook gezien als het symbool van het eind of de dood.

In een situatie met limieten wordt héél vaak het begrip oneindig gebruikt. Het teken voor oneindig is een LIGGENDE 8. Waarschijnlijk bedoel je dat.

Zelfs worden eenheidscirkelfuncties ook in limietfuncties gebruikt, als je daar een of meerdere theta θ ziet, dan betekent het een hoek of (meestal) een radiaal, altijd in combinatie met sin, cos en tan. In de wiskunde (en meetkunde) worden 6 Griekse letters gebruikt voor hoeken: alfa α, beta β, gamma γ, theta θ, phi φ en psi ψ. Toegevoegd na 27 minuten: Om wat duidelijker te maken waarom wij een eenheidscirkelfunctie gebruiken. In de limietberekeningen kunnen wij een x en y vervangen door r*cos θ en r*sin θ. Dus een xy-coordinaat [cos θ, sin θ]. Met θ als een enige onbekende in plaats van 2 onbekenden x en y kun je een vergelijking makkelijk oplossen. Deze afbeelding is een mooie voorbeeld om de formule op die manier op te lossen.

Bronnen:
Afbeelding:...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eenheidscirkel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100