Theatervoorstelling met 400 toeschouwers kinderen kosten 5 en volwassenen 6 euro totale opbrengst is 2225.Hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

400x5= 2000€ Prijsverschil kind/volwassen 1€ Prijsverschil alleen kinderen/echt 225€ Er waren 225 volwassennen en 175 kinderen

Ondanks het goede antwoord van Ulope zou ik het wiskundig als volgt oplossen. Stel het aantal kinderen is k. Die betalen samen 5k (euro). Stel het aantal volwassenen is v. Die betalen samen 6v (euro). De totale opbrengst is dan 5k + 6v = 2225 Het aantal toeschouwers is k + v = 400 Je hebt nu 2 vergelijkingen met 2 onbekenden, dus moet je genoeg weten. 5k + 6v = 2225 5k + 5v = 2000 (de tweede vergelijking met 5 vermenigvuldigd) ----------------------------- aftrekken v = 225 En k is dus 400 - 225 = 175

Stel er zijn k kinderen, dan zijn er 400 - k volwassenen. Ze betalen 5*k + 6*(400-k) = 5*k + 2400-6*k = 2400 -k euro. De opbrengst is 2225 euro. Dus 2225 = 2400 -k. of -175 = -k. Dus k = 175. Er waren dus 175 kinderen en 400 - 175 = 225 volwassenen. Je kunt het ook anders beredeneren. Waren er 400 ouders dan was de opbrengst 2400 euro. Er is 175 euro minder. Dat zijn de euro's die de kinderen (1 euro per kind) minder hebben betaald. Er waren dus 175 kinderen en 225 volwassenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100