Hoe kun je het alcoholpercentage van een biertje bepalen?

Stel je voor, je koopt een biertje uit de supermarkt. Je let niet op de alcohol % dat dat erop staat, hoe kun je dan alsnog van dat ene biertje het alcoholpercentage berekenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je geen gegevens hebt kan je het percentage niet berekenen. Als je het toch wil weten hoeveel alcohol er inzit dan staat dit vermeld op het flesje of kan je het opzoeken op het internet Mischien dat deze site kan helpen http://www.hobbybrouwen.nl/artikel/sg.html Robby BB

Je kunt een alcoholtester aanschaffen zoals in Frankrijk min of meer verplicht is. Of online via een Alcoholcalculator berekenen.

Je gaat scheikundig te werk. Je gaat de alcohol scheiden van het bier. Door middel van het alcohol te kopen (destileren) de alcohol heeft een lager kookpunt . Dus die kookt eruit. de condens (alcohol) vang je op. Je hebt 5 ml alcohol en de rest (bier) is 95 ml. Er zit dan 5 procent alcohol in het bier. Mvg

alcoholgehalte in een vloeistof bepalen : met hydrometer, refractometer, infrarood spectroscopie, gaschromatografie, etc... Hydrometer is goedkoop en leuk om mee te experimenteren. Refractometer is ook nog betaalbaar. De rest zijn labotechnieken. Echter niet door distallatie. Tijdens de distillatie zul je een mengsel van water en alcohol distilleren. Nooit zuivere alcohol. Kwantitatieve bepaling van alcohol in water (bier) door distillatie onmogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100