Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom waren de Babyloniërs zo geïnterresseerd in Babylonische wiskunde? Waarvoor hadden ze het nodig?

AUB een uitgebreide uitleg of een link naar een uitgebreide uitleg. Mag engels zijn :-) x

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Wiskunde
742

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Wetenschap en geloof waren toen niet strikt gescheiden en een wiskundige kon tevens astroloog zijn; om de toekomst te voorspellen kon je dus wiskunde nodig hebben om de sterrenloop te kunnen berekenen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Babyloniers waren niet geinteresseerd in Babylonische wiskunde, maar waren, net als latere oudere volken, gewoon geïnteresseerd in wiskunde. Door de grote invloed die zij (en vele andere volkeren) op de wiskunde hebben gehad, maar v.n. omdat zij de eersten waren die de wiskunde praktisch toe pasten, werd de door hen bedreven wiskunde de Babylonische wiskunde genoemd.

De Babyloniërs hielden zich met wiskunde bezig door praktische problemen op te lossen in de landbouw, handel, sterrenkunde en scheepvaart. Zij kenden reeds een soort stelling van Pythagoras en waren in staat om vierkantsvergelijkingen op te lossen.

In de loop van de geschiedenis hebben verschillende culturen en volkeren overeenkomstige ontdekkingen gedaan: de bepaling van pi, de wortel van 2, goniometrische functies en allerlei oplossingsmethoden voor wiskundige vergelijkingen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding