Hoe reken ik een vierkante meter prijs om tot een prijs per plank? Hoe vergelijk ik een pad van steigerhout met dat van composiethout over lange tijd?

Mak ik denk/rekenfouten?

Een partij planken (composiet) kost 29 e per m2.
Een plank is 400 x 15 x 2,5 cm
Hoeveel is dan 1 plank?

100 cm delen door 15 cm = 6,5 (iets minder dan 6,67, dit getal stond op de site, komt door enig verlies denk ik)

29 : 6,5 = 4,46 per strekkende meter =
4,46 x 4 = 17,84 plank?


Ik wil dit vergelijken met planken van 20 cm breed.
Deze planken kosten 3,15 per meter (steigerhout)
gaan per 5 meter lengte, is 15,75 per plank

Wil plm 40 a 45 cm breed pad maken van ruim 20 meter.

versie 1 is
20m x 3 planken breed (45 cm) = 60 strekkende meter
60 x 4,49 = 267,6

versie 2 is
20 m x 2 planken (40 cm breed) = 40 strekkende meter
40 x 3,15 = 126,-

Composiet rot niet, kun je direct op (uitgevlakte) grond aanbrengen.

steigerhout is wel dik en duurzaam, maar om rot te voorkomen, kun je het beter op rachels oid leggen, die je ook moet kopen.

267,6 gedeeld door 126 = 2,12

Dit betekent dat composiet 2,12, dus 2 x duurder is, maar een leven meegaat.
Bij steigerhout moet je de boel na plm 10 jaar vervangen, rachels erbij kopen, is meer werk en 2 x ipv 1 x transportkosten betalen (plm 75 euro)

Dus: 267 + 75 = 342
126 + 75 = 201 + rachels (zeg 40 euro) = 241
241 x 2 = 482
482 - 342 = 140 eur goedkoper uiteindelijk...

Op lange termijn is composiet dus goedkoper en kost minder werk.

Plus: over 10 jaar is de prijs waarschijnlijk veel hoger.

Maak ik een denkfout?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

om antwoord op je vraag te geven: Het is 29 euro per m2 voor composiet Een plank = 4 m lang 15 cm breed en 2.5 cm dik De oppervlakte van jouw plank is 4*0.15 = 0.6 m2 1 plank kost dan 0.6 * 29 = 17.40 euro (jouw vraag) 40/45 breed en 20 m lang pad. Oppervlakte van jouw pad bij 40 breed = 8 m2 Oppervlakte van jouw pad bij 45 breed = 9 m2 Bij 8 m2 kost het composiet 232 euro Bij 9 m2 kost het composiet 261 euro Nu vergelijken met planken van 3.15 m1 en rekening houden met 5 meter lengte 15.75 per lengte steigerplanken zijn 20cm breed Jouw pad is 4 planken lang en 2 planken breed bij 40 cm Houdt dus in dat je 8 planken nodig heb komt neer op 8 *15.75 = 126 euro Wanneer je 3 planken breed neem kom je op een pad breedte van 60 cm . Dan heb je 12 planken nodig. 12*15.75 = 189 euro Ik hoop dat je hier wat aan heb. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100