Wat is een exponent?

Wat is een exponent. En wat is het verschil tussen exponent en een macht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Exponent is ×10 tot de 'zoveelste' macht. Dus bv. 1×10^7. Dus 1×10×10×10×10×10×10×10. Een macht is hetzelfde, maar dan zonder ×10. Dan is 1^7 (1 tot de zevende macht) 1×1×1×1×1×1×1×1.

Een macht is een aantal keer dat een cijfer vermenigvuldigd wordt, met het grondgetal. zo is 6 (exponent) 4 = 6*6*6*6 het expotent is het getal dat aangeeft hoe vaak het grondgetal wordt vermenigvuldigd. zo is dat de 4 bij de vorige.

Exponent In de wiskunde is een exponent (van het Latijnse exponere: buiten plaatsen) het aantal malen dat het grondtal in een machtsverheffing met zichzelf vermenigvuldigd wordt om het resultaat te verkrijgen. Voorbeeld : Hierin is 4 de exponent. De wiskundige functie die als 'uitkomst' de exponent heeft is de logaritme. Voorbeeld: Buiten de wiskunde

6² = 6 tot de macht 2. De 2 is de exponent. De exponent heeft hier dus de betekenis van macht. ex=(er)uit poneren=plaatsen, stellen De 2 is uit de gewone plaats gehaald en hoger gesteld. Alles wat hoger is gesteld dat de normale regel is exponent. In de wiskunde is dat gewoonlijk een macht.

Een macht komt van het werkwoord 'machtsverheffen' en geeft aan het aantal keren dat je een getal met zichzelf moet vermenigvuldigen. Vaak staat er dat je een getal een X-aantal keer met zichzelf moet vermenigvuldigen. De onbekende staat dan in de macht. We noemen X dan een exponent en bijvoorbeeld de functie f(x) = 3^x een exponentiële functie. Soms staat (x + 2) in de macht, bijvoorbeeld G^(x + 2): dan noemen we (x +2) een exponent. Veel verschil is er niet, maar als het om een onbekende macht gaat noemen we die een 'exponent'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100