Als licht zich met 300.000 km per sec verspeid. Wat is dan de snelheid van, invallen van de duisternis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou bijna zeggen "42" maar dat kost punten Als je goed oplet zie je dat de duisternis helemaal niet valt, maar opstijgt uit de aarde, De hemel blijft nog veel langer licht.

Dat kan met oneindige snelheid gebeuren... Maar het is niet een snelheid in de zin dat iets materieels een afstand aflegt... Materie kan nooit de lichtsnelheid overschrijden... Maar iets imaginairs kan dat weer wel... Duisternis bestaat niet, het is alleen maar afwezigheid van licht... En afwezigheid van iets is niets... Dus ja klopt, dat kan sneller dan het licht, maar het is dan weer niets, die duisternis...

Precies even snel want duisternis bestaat eigenlijk niet er is gewoon geen licht er weerkaatst geen licht terug van een object dus je ziet niks en dan word het donker.

De omtrek van de aarde gedeeld door de 24 uur die hij per dag nodig heeft voor een rondje.

Ha, die Babyfaced; Hooguit zou je de tijd kunnen vaststellen tussen het lichtste en het donkerste moment van de dag, maar die zal verschillend zijn op verschillende momenten en plaatsen. Omdat duisternis 'niets' is kun je er ook geen snelheid van vaststellen.

Niet, de duisternis komt niet aan, het is het licht dat vertrekt.

Het invallen van de duideternis is niet afhankelijk van de snelheid van het licht, maar van de draaistelheid van de aarde, de omloopsnelheid van de zon eb de naarde. M.a.w. Newtonian factoren met een beetje relatioviteit gemengd.

Even snel als wanneer het licht zich met een snelheid van 100 km per seconde verspreidt! Het ene heeft totaal niets met het andere te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100