Wat is een vierhoek waarvan de zijden twee aan twee evenwijdig zijn, en de hoeken niet rechthoekig zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een ruit.

Ik dacht een parallellogram!

Dat kan zowel een ruit als een parallellogram zijn. Een ruit is in de meetkunde een vierhoek waarvan de vier zijden gelijk zijn. De tegenover elkaar gelegen hoeken zijn gelijk aan elkaar. Bij een gewone ruit (een ruit die geen vierkant is) zijn twee overstaande hoeken scherp, de andere twee zijn stomp. Deze vorm wordt een Parallellogram genoemd. Een parallellogram een vierhoek die uit twee paren van evenwijdige zijden bestaat. Een rechthoek is een parallellogram met rechte hoeken. Een vierkant is een parallellogram met rechte hoeken en alle vier zijden van dezelfde lengte. Een ruit is een parallellogram met alle vier zijden van dezelfde lengte.

Bronnen:
wiki

Het is een parallellogram. In eerdere antwoorden werd ook ruit genoemd, dat kan zo zijn, maar een parallellogram is alleen een ruit als alle zijden even lang zijn. De eerste afbeelding is een parallellogram. De tweede afbeelding is een ruit (en dus ook een parallellogram)

Dat is normaal gezien een parallellogram of een ruit. Maar als er gevraagd wordt de meest passende naam te geven, is het een parallellogram. Als je de meest passende naam moet geven is het de die die het meeste vanonder staat in de tabel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100