Welk is de grootste "eenheid" van getallen

zoals je honderdtallen en duizendtallen hebt, wat is het grootste (dat bekend is)? Hoeveel nullen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De systematische naamgeving van getallen gaat als volgt: Deel het aantal getallen achter het eerste cijfer door 6, rond naar beneden af en vertaal het getal in het Latijn. Vervolgens plak je er het achtervoegsel -joen of -jard achter. Voorbeeld: 20 cijferig getal. 19:6 = 3 (afronden naar beneden). 3 is tri. Triljoen is 18nullen, 20 cijfers zit dan in de tientallen triljoenen. Dit betekend dat, als je uitzoekt hoe bijvoorbeeld een miljard in het Latijn zegt, je kan weten hoe je een 1 met 6miljard nullen moet noemen. Dit zal de correcte naam zijn, maar ik wed dat deze naam nog nooit is gebruikt. Dus je weet nu hoe je er achter kunt komen hoe je waanzinnig grote getallen een naam kan geven, maar je bent misschien de eerste die die term gebruikt. Als ik me niet vergis is het aantal protonen in het zichtbare heelal een getal met +-100 cijfers. Je snapt namen voor getallen met miljoenen cijfers niet zo zinvol zijn en dus ook niet voor zullen komen.

Een Googol: 100 nullen. Toegevoegd na 50 seconden: Echter kun je nooit zeker zeggen wat het allergrootste getal is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Googol

Het getal van Graham is het grootste getal dat ooit echt gebruikt is in de wiskunde. Dat overigens uit zoveel cijfers bestaat dat je dat aantal niet eens meer in gewone bruikbare getallen kunt uitdrukken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Getal_van_Graham

De grootste eenheid is naar mijn weten googolplex. Een googolplex is een 1 met een googol nullen. Een googol is een 1 met met 100 nullen. Toegevoegd na 1 uur: Naar aanleiding van een reactie op dit antwoord: Er wordt gevraagd naar de grootste eenheid (een eenheid zoals duizendtal) en niet naar het grootste getal. Het grootste getal bestaat overigens helemaal niet. Noem er namelijk een en tel er één bij op en dan heb je een grotere. Ik blijf bij mijn antwoord dat googolplex de grootste eenheid is.

Als je het hebt over 1000, miljoen, miljard, etcetera, dan is de grootste eenheid: Milliljard (dus niet miljard, maar M i l l i l j a r d). Dit is een 1 met 6003 nullen.

Bronnen:
http://www.opelgt.be/weetjes/prefix.htm

Het grootste getal is "oneindig" (= zo'n liggende 8) .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100