Wat is de moeilijkste stelling ooit in de wiskunde

Pierre de fernat bleek in het Guiness book of records uit 96 de moeilijkste wiskunde stelling ooit te hebben gesteld. Maar de stelling zelf werd niet vermeld.. Wie weet welke stelling dit is?

Toegevoegd na 3 minuten:
en nog iets: de info uit het guiness book of records is uit 1996.. Is de moeilijkste stelling intussen overtroffen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je het ietsjes verkeerd verwoord: het vermoeden van Fermat is: a^n + b^n = c^n heeft voor niet triviale waarden van a, b en c geen oplossing voor n>2 (a, b,c en n gehele getallen). Bijvoorbeeld: er is geen oplossing voor a^3 + b^3 = c^3 voor a, b, c niet 0, -1 of 1. Die stelling is heel lang onbewezen gebleven, en slechts een paar jaar geleden bewezen met een ongelooflijk ingewikkeld bewijs. Er zijn nog wel een paar onbewezen hypothese, waarbij die van Riemann wel op de 1e plek staat. Overigens is deze Riemann hypothese 1 van de 7 millennium problemen waarbij voor de oplossing een grote prijs (1 miljoen dollar) te winnen is. Overigens is tot nu toe alleen het vermoeden van Poincaré opgelost. De persoon in kwestie, Grigori Perelman, heeft echter geen moeite gedaan om zijn prijs te claimen.

misschien ook 'priemgetallen van Fermat?' een Fermat-getal is van de vorm Fn=(2^(2^n))+1 Fermat zelf zei dat alle Fermat-getallen priem zijn! (1640) F0=3 F1=5 F2=17 F3=257 F4=65537 later werd bewezen dat F5 géén priem was (Euler) F5=4294967297 Dus stelling (of vermoeden) van Fermat is onjuist, het vermoeden is nu dat er maar 5 fermat-priemgetallen zijn F0 t/m F4, bewijs dat maar eens. Mijn antwoord is eigenlijk: alle onoplosbare stellingen zijn de moeilijkste totdat anders bewezen wordt (ze worden opgelost en zijn dus niet onoplosbaar). Toegevoegd na 1 minuut: (F5=641x6700417)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100