zijn deze zaden eetbaar.mijn hond knabbelt er steeds op als ik hem uitlaat.

mijn hond knabbelt er steeds op als ik hem uitlaat.

Toegevoegd na 17 minuten:
zijn ze voor mensen eetbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn voor zover ik zien kan zaden van de Esdoorn (ook wel Acer of Ahorn genoemd). Ik weet alleen dat ie giftig is voor Papegaaien, maar indachtig de Ahorn siroop (Maple Sirup - Canada) die er van gemaakt wordt, denk ik dat het voor zoogdieren nog wel mee valt. Te meer ook daar je zegt: de hond knabbelt er steeds op. Hij/zij heeft dat dus vaker gedaan en is niet ziek geworden. Wellicht dat het enigszins zoetig smaakt. Ik neem niet an dat hij/zij er kilo's van binnen krijgt. Toegevoegd na 1 minuut: Voor de goede orde: De siroop wordt niet van de zaden gemaakt maar van sap uit de boom. Dat het zaad dan giftig zou zijn is niet erg waarschijnlijk. Voor papegaaien is "alles" van de esdoorn giftig.

ja hoor,als je hond ze niet lekker vond had hij ze wel weer uitgespuugd,kunnen geen kwaad.hij poept ze vanzelf wel weer uit.

Lijken mij of van esdoorn of van linde Van linde en esdoorn wordt heilzame thee getrokken . Over de zaadjes heb ik niks gevonden dat op iets toxisch voor de mens lijkt. Over honden nog minder. Wat betreft esdoorn zou het de melkvorming verbeteren en helpt tegen slangenbeten.

Bronnen:
http://www.helium.com/items/828145-maple-t...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100