In welke houding wordt het voedsel in de maag het snelst verteerd?

hoe moet je gaan zitten, staan, liggen. . . .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het beste zo rustig mogelijk blijven. Van ons autonome zenuwstelsel is er weer een onderverdeling in een orthosympatisch deel en een parasympatisch deel. Het Orthosympatische deel wordt geactiveerd als je je inspant. Als je gaat lopen bijvoorbeeld, dan zorgt dit deel er voor dat je hartslagfrequentie omhoog gaat, dat je eventueel je bloedvaten verwijdt worden als je het warm hebt, en dergelijke. Dit deel heeft dus alles te maken met actie. Daar tegenover staat het effect op onze stofwisseling. Zodra je je inspant zorgt het orthosympatische deel er juist voor dat de snelheid waarmee onze voeding verteert wordt, en de werking van onze darmen, VERTRAAGT worden. Het parasympatische deel doet precies het tegenover gestelde. Het vernauwen van bloedvaten, hartslagfrequentie laten afnemen, en het stimuleert daarintegen juist onze stofwisseling. Dus daarom moet je zo rustig mogelijk blijven, dan zal je eten sneller verteerd worden. Zie anders ook wikipedia voor meer informatie Toegevoegd na 3 minuten: De precieze houding maakt niet veel uit, ik kan je dan aanraden om gewoon te blijven zitten, rechtop, of lekker onderuit te liggen. Op de kop staan is niet aan te raden omdat alles dan tegen de zwaartekracht in moet werken.

Als je gaat staan verbruik je meer energie, dus dan zou het sneller moeten gaan dan wanneer je blijft liggen of gaat zitten. Toegevoegd na 4 minuten: Staand verbruik je meer energie dan liggend of zittend, dus lekker blijven staan, en dan zal je eten het snelst worden verteerd. Nog sneller gaat het als je gaat wandelen. Maar ga niet sporten als je net gegeten hebt!

Liggende, dat is ook precies waarom de Romeinen hun enorme maaltijden liggend aten

Horizontaal Akira! De mensen in zuiderlijke streken houden van hun 'siësta'. Dat is een kort dutje na de middag. Even slapen na de middag blijkt ook heel gezond. Dat zeggen onderzoekers uit Engeland. "Mensen en dieren worden een beetje moe na het eten. Dat weten we alheel lang. Maar waarom is dat zo? Dat begrepen we niet goed", zeggen de onderzoekers. Ze zochten naar een antwoord. En ze vonden het.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100