Is het waar en wetenschappelijk bewezen dat na een oorlog meer jongens geboren worden dan meisjes?

oorlog ,evenwicht,jongens meisjes.

Toegevoegd na 1 uur:
ik doelde eigenlijk op een oorlog waar zoveel mannen sneuvelde (2 wereld oorlog)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het grootste deel van de mannelijke bevolking in nasi Duitsland is in de tweede wereld oorlog omgekomen. De jonge vrouwen konden geen mannen meer vinden. De natuur heeft dit op een wonderbaarlijke manier zeer snel weten te herstellen.

Er worden sowieso meer jongens geboren dan meisjes. Uit onderzoek blijkt dat er net iets meer jongens geboren worden dan meisjes; van de 100 baby’s ongeveer 51 jongens en 49 meisjes. Waardoor dit komt is nog niet precies duidelijk, waarschijnlijk spelen bepaalde hormonen hierbij een rol. Toegevoegd na 1 minuut: Ook wordt beweerd dat jongenssterfte hoger ligt dan meisjessterfte. Toegevoegd na 2 uur: Het is wetenschappelijk niet bewezen dat er na een oorlog meer jongens worden geboren dan meisje. Omdat er altijd al iets meer jongens worden geboren dan meisjes, kan het toeval zijn dat na een oorloog verhoudingsgewijs meer jongens dan normaal geboren zijn.

Er is een onderzoek gedaan naar de vraag waarom er in de oorlog meer meisjes geboren worden dan jongens en na de oorlog meer jongens. Dit komt doordat er in de oorlog minder eten was. En doordat er minder eten was werden er meer meisjes geboren omdat zij minder eten nodig hebben om te groeien. Kijk maar naar de calorien voor een man en vrouw. Na de oorlog was er weer meer eten dus werden er meer jongens geboren. klinkt raar maar het schijnt waar te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100