Waarom is dierendag op 4 oktober?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ter ere van Franciscus van Assisi, die op die dag zijn geboortedag heeft. "De datum van dierendag gaat terug naar de feestdag van Franciscus van Assisi (4 oktober). Hij bekommerde zich om het lot van melaatsen, zwervers en andere armen, maar ook van planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten." http://nl.wikipedia.org/wiki/Dierendag Toegevoegd na 2 minuten: Herstel: 4 oktober is niet zijn geboortedag, zoals ik altijd gedacht heb: "Op 4 oktober, de dag na zijn overlijden, werd het lichaam van Franciscus in een processie door de stad gevoerd naar de kerk van San Giorgio in Assisi, waar hij begraven werd. In dezelfde kerk sprak paus Gregorius IX twee jaar later zijn heiligverklaring uit. Op verzoek van de paus ging broeder Elia, de algemeen overste van de franciscanen, over tot de bouw van de Sint-Franciscusbasiliek boven zijn graf. De dag waarop de processie plaatsvond (4 oktober) werd gekozen tot zijn feestdag en is in 1929 ook Werelddierendag geworden." http://nl.wikipedia.org/wiki/Franciscus_van_Assisi

De datum van dierendag gaat terug naar de feestdag van Franciscus van Assisi (4 oktober). Hij bekommerde zich om het lot van melaatsen, zwervers en andere armen, maar ook van planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten.

Op 3 oktober in het jaar 1226 overleed Franciscus van Assisi. Hij was erg begaan met planten en dieren en werd zelfs de beschermheilige voor alle dieren. De dag na zijn overlijden, 4 oktober, werd uitgeroepen tot zijn feestdag. Eeuwen later, in 1929, werd op een dierenbeschermingscongres in Wenen besloten om op 4 oktober Wereld Dierendag te vieren. De eerste Wereld Dierendag vond plaats in 1930.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100