Waarom is de zee bij Lloret de Mar veel blauwer dan de zee hier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet waar Lloret de Mar is maar het is waarschijnlijk een steenstrand. Bij ons zijn de meeste stranden zandstranden. Door de golven vermengt het zand zich met het water en geeft een groene, bruine, vuile kleur. Bij een steenstrand gebeurt dit niet.

eerst even dit... water heeft geen kleur. het is de ondergrond die de kleur (als het ware) geeft aan water. en het komt idd door een stenen bodem. in tegenstelling tot de zandstranden in nederland(zeer uniek) daar krijg je een modder- achtige kleur.

De zee lijkt een kleur te hebben. Maar het water is eigenlijk doorzichtig. De kleur in het water ontstaat door de zon. De zon straalt verschillende kleuren zonlicht uit. Hoe langer de zonnestraal moet afleggen naar de bodem, des te minder rood de straal bevat. Daardoor worden de rode stralen het eerst opgenomen in het water. Blauwe stralen blijven veel langer schijnen en gaat daardoor dieper het water in. Als het water schoon is worden de blauwe stralen gereflecteerd, waardoor het water blauw lijkt. Hoe dieper en groter het water is, hoe blauwer de zee lijkt. Dit komt doordat er midden in de zee bijna geen vervuiling is, waardoor de blauwe stralen helemaal terugkaatsen. Bij kleine slootjes is de vervuiling groter. Als het water vervuilt is zitten er stoffen en materialen in het water. Daardoor wordt het water minder doorzichtig en kunnen de blauwe stralen er niet goed door. Het water wordt dan groen of grijs. Onze Noordzee lijkt groenig/bruin. Dit komt omdat er veel algen in het water zitten, waardoor het water niet zo doorzichtig is als in andere landen.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/d...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100