Wat doet de mensheid als er een buitenaards ruimteschip of komeet op de aarde afkomt?

Wat doet de overheid op zo'n moment, is er ooit al eens over nagedacht en ligt er een plan/protocol klaar om uitgevoerd te worden of wordt het allemaal ter plaatse bedacht?

Worden de burgers toegelicht of wordt het geheim gehouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De overheid zal, in het geval van een mensheid vernietigende inslag, dit zo lang mogelijk geheim proberen te houden om algehele paniek te vermijden. Maar uiteindelijk zal het toch uitlekken. In dat geval - Algehele hysterie. - Exponentiele groei van religieuze activiteiten. - Godsdienstwaanzinnigen worden actiever en publieker. - Voedselschaarste; iedereen gaat hamsteren. - Wereld economie valt stil. - Orde en veiligheid neemt af - Sekte, groep en communevorming - etc. In geval van een buitenaards ruimteschip zijn er zo verschrikkelijk veel scenario's mogelijk. Talloze science fiction boeken zijn hieraan gewijdt. Toch kan ik me voorstellen dat als een overheid dit geheim kan houden, ze dit doen, los van of het schip vijandig of vriendelijk overkomt. Diegene die als eerste contact met het schip weet te krijgen heeft mogelijk ineens erg veel macht in handen; hier zal waarschijnlijk een strijdt om plaats gaan vinden...

Dat zal van het gevaar afhangen. Als er geen gevaar dreigt is het ook niet nodig om paniek te zaaien, want dat zal er gebeuren, pure paniek. Overigens weten wetenschappers al ruim van te voren als er een komeet op ons afkomt, zoiets kun je al in een vroeg stadium waarnemen. Een ruimteschip is een ander verhaal natuurlijk, en leuk om over te fantaseren. Maar de realiteit is dat mag er buitenaards leven zijn het erg lastig wordt om ons te vinden, het heelal is zo groot dat je het niet kan bevatten of kan omschrijven. Maar mag er toch een ruimteschip arriveren dan mogen wij er van uit gaan dat dit zeer inteligente wezens zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100