Vlees en Wijn; Homogeen of Heterogeen?

Voor economie moet ik de marktvorm van de bedrijfstakken van producenten van vlees en wijn benoemen. Daarvoor moet je weten of de aard van het product homogeen of heterogeen is. Nu is voor beide producten uit te leggen waarom het heterogeen danwel homogeen is, ik kom er niet uit.

Roept u maar!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou toch voor "homogeen" kiezen in dit geval. Bij homogeniteit gaat het om de gelijksoortigheid van het product, en in principe is alle vlees en wijn gelijksoortig. Dat er varianten in zijn doet in mijn ogen niet ter zake.

Wijn kan sowieso allebei. Een gewone huiswijn is homogeen maar je gaat mij niet vertellen dat een exclusieve wijn uit 1956 waar er maar 100 op de werled van zijn homogeen is. Vlees is denk ik meer homogeen. Maar op tentamens wordt er meer waarde gegeven aan de uitleg. Voor beide is wat te zeggen, dus de uitleg zal de doorslag geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100