Als een vlieg in de auto vliegt met 2 KM/uur, en de auto rijd 100 KM/uur. Hoe snel vlieg de vlieg dan eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.goeievraag.nl/vraag/vlieg-autobus-mee-reist-hard.5778

2 Km/uur. De vlieg vliegt gewoon nog op zijn eigen tempo. Maar lang zou die vlieg het niet volhouden. Dan vliegt ie tegen de ruit aan.

2 KM/Uur. Hij zal zelf niet sneller vliegen. Op een gegeven moment komt hij echter wel op een punt dat hij niet verder meer kan (en dan kun je beter maar met 2km/uur tegen de ruit aan vliegen dan met 100 km/uur)

Ten opzichte van de buitenwereld 102 km per uur als ie naar het voorruit vliegt. Op de terugweg 98 km per uur.

De lucht in de auto beweegt ook zo snel als dat je rijdt. Dit is ook de rede waarom je niet naar achter knalt als je springt in een vliegtuig. Je beweegt immers net zo snel. De vlieg vliegt op eigen kracht 2 km per uur.

Ten opzichte van de auto: 2km/u Ten opzichte van de weg: 102 km/u Ten opzichte van de maan: heel veel km/u

Alles is relatief. Hoe snel vliegt de vlieg? De belangrijkste vraag is: TEN OPZICHTE VAN WAT? De aarde? De bus? De zon? De maan? De trein die net voorbij komt? Middelpunt van ons zonnestelsel Middelpunt van onze melkweg? Middelpunt van het heelal? Rand van het heelhal? En zo kan ik nog wel even doorgaan. De eerste 2 zijn redelijk makkelijk te beoordelen. Deze zijn respectievelijk 102km/u en 2 km/u. De rest van de antwoorden moet ik je schuldig blijven. Je zou onderstaand boek eens moeten lezen. Is écht subliem. In dit boek staat op heel begrijpelijke wijze de relativiteits theorie omschreven. Jou voorbeeld met de vlieg wordt daar vergeleken met een stel tafeltennisers in een reidende trein. Hoe hard gaat het balletje dat ze slaan?

Bronnen:
http://www.pbo.nl/index.php?option=com_pac...

Al zou het antwoord op je vraag niet 2 km/u zijn, dan zouden we allemaal bij stilstand ook ongeveer 35000 km/24u voortbewegen! Dusss...