Hoel lang duurt de opleiding hartchirurg?

Ik wil graag in Amerika studeren maar hoe lang moet je daar studeren om hartchirurg te worden? Ik doe nu 2 Vwo

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De opleiding cardiothoracale chirurgie duurt in Nederland 6 jaar. Met de opleiding kan gestart worden als je basisarts bent. Je dient dus eerst geneeskunde gestudeerd te hebben, wat ook 6 jaar duurt. Na 12 jaar kan je dus hartchirurg zijn, als je meteen na je geneeskunde studie in opleiding kunt komen. Echter in de praktijk kan het best een paar jaar duren voordat je een opleidingsplaats gevonden hebt, nadat je je basisopleiding hebt afgerond. In die tijd kan je als basisarts aan de slag op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis. In Amerika ben je ook rond de 12 jaar bezig, voordat je je hartchirurg mag noemen. De opleiding is wel anders opgebouwd dan in Nederland. Hou in de gaten dat de opleidingen in Amerika duur zijn. Duurder dan in Nederland. Je zult dus voor een financiering moeten zorgen en dat is nog niet zo één twee drie geregeld.

Bronnen:
http://knmg.artsennet.nl/Opleiding-en-Regi...

Algemene info: http://en.wikipedia.org/wiki/Medical_education_in_the_United_States (Minstens 4 jaar, inclusief pre med school.) Hartchirurgie: http://www.hopkinsmedicine.org/heart_vascular_institute/education/cardiac-surgery-training.html (3 jaar) Dus totaal minstens 7 jaar.

Zou de lengte van de studie van invloed zijn op je keuze? Dan wil je het misschien toch niet echt?

Heel erg lang. Eerst moet je 6 jaar VWO doen. Dan 6 jaar Geneeskunde studeren, en dan nog 6 jaar stagelopen op een ziekenhuis. Pas dan ben je volleerd hartchirurg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100