Hoe ontstaat tijd en ruimte?

Tijd en ruimte zijn niet iets wat je kan aanwijzen. Dus geen "objecten". In die zin bestaan tijd en ruimte niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die zijn illusionair en gekoppeld aan "de persoon" die ook weer illusionair is.

Door alle afspraken in je agenda te schrappen creëer je tijd en ruimte :)

Tijd en ruimte ontstaat niet maar bestaat.

beweging maakt tijd en ruimte... beweging is trilling... tijd en ruimte komt van massa... massa is trilling in feite is er alleen maar trilling en uit zich in massa, tijd en ruimte Toegevoegd op 28-04-2009 13:14:39 tijd en ruimte ontstaat in je mind, dan spreek je het uit en dan wordt het manifest... Dan ga je het proberen te bewijzen en dan is het waar... En als het waar is, dan is het er... Voilá dan zie je het in de wereld...

Volgens astrofysicus Vincent Icke bestaan tijd en ruimte nou eenmaal en zijn dit de bouwstenen van ons universum. Ze ontstaan niet ze zijn er. Ruimte is er sowieso altijd en tijd kan je het beste zien als het stapelen van een muur waarbij je de hele tijd een baksteen er bij legt. Je moet ergens beginnen met stapelen. Kortom tijd en ruimte ontstaan niet. Toegevoegd op 28-04-2009 13:23:08 maar zijn wel noodzakelijk voor het ontstaan van andere dingen.

De tijd en ruimte zijn juist het toneel van alles wat er gebeurt. Alle afzonderlijke gebeurtenissen in het heelal kan je aanwijzen door 3 ruimtelijke coördinaten en een tijdscoördinaat. Het ontstaan ervan is een hele tak van de natuurkunde, kosmologie. Het enige wat ik kan zeggen (als niet kosmoloog,zeg maar) is dat tijd en ruimte een intrinsiek eigenschap is van het heelal.

Eens, al je het zo stelt bestaan tijd en ruimte niet als object en zijn dus ook niet "ontstaan". We nemen onze omgeving waar als ruimte omdat we ons als object erin kunnen verplaatsen. We nemen tijd waar omdat het tijd kost om ons in de ruimte te verplaatsen en omdat we vergankelijk zijn.

Is het niet gewoon energie. Of stel ik het nu te simpel?

Tijd en ruimte zijn simpel weg de dementies waarin wij leven, welke wij waar kunnen nemen. 3d geeft de ruimte aan waarin we leven Tijd is de 4e d die voor ons het verloop en constante verandering van dingen inzichtelijk en begrijpelijk maakt. Het is beiden niet 'iets' wat ontstaat, het zijn enkel dingen die wij waar kunnen nemen. We hebben geen idee wat er allemaal op de achtergrond nog meespeelt. Simpel weg omdat we te dom zijn om het te begrijpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100