Klopt het - en zo ja, hoe kan het - dat je opeens alle talen spreekt nadat je een blikseminslag hebt overleefd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee , dit is een typisch broodje aap verhaal.

De kans dat je een 'blikseminslag' in jou als persoon overleefd is sowieso al nihil, maar dat je dan alle talen (dat zijn er wel heel erg veel hoor!) zou kunnen spreken is pure onzin. Taal is iets wat zich moet ontwikkelen en niet iets wat spontaan ontstaat, dus nee het is echt niet mogelijk!

Nee, dat klopt niet,maar het is wel zo goed als zeker dat je na zo'n ervaring geen enkele taal meer spreekt!

Nee, het klopt niet. Om een taal te kunnen spreken moet je er mee in aanraking zijn geweest. Een blikseminslag kan je geen Xhosa leren spreken als je nooit met deze taal contact hebt gehad. Wel is het zo dat bepaalde typen hersenbeschadiging ervoor kunnen zorgen dat een taal die je nooit goed beheerste ineens vloeiend spreekt. Vaak gaat dit gecombineerd met het verlies van het vermogen de eigen moedertaal te spreken. (Ik zeg vaak, er zijn in de medische historie maar een handvol van deze voorvallen bekend). Maar volgens mij is impact dan een betere initiator dan electrocutie.

Bronnen:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-42...

Zou leuk zijn! Als ik er dan verder niks ernstig aan over houd he.. :P

Ja hoor dat klopt secuur want als je zo'n inslag zou overleven praat je naar alle waarschijnlijkheid als een baby en die praten in elke taal gelijk..

Alles is mogelijk, maar ik denk niet dat het zomaar kan maar.. Ken je de film Phenomenon? Hier krijgt de hoofdrol speler een hersentumor en hierdoor worden zijn hersenen een spons, hij leert alles heel snel. De hersentumor zet een bepaald deel van zijn hersenen hier toe aan. Misschien met een hoop ( een hele hoop )geluk zou je zo'n bliksem inslag kunnen overleven, en dan ook in dit gebied van je hersens een flinke zet kunnen krijgen. het is theoretisch mogelijk maar zeker niet aantebevelen om het uit te gaan proberen :-) trouwens dit is echt een hele goeie film met john travolta, echt een aanrader en tranentrekker.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Phenomenon_%28film%29

Nee dat klopt niet. Het is absolute onzin dat je na die treffer ineens een talen knobbel hebt. Je hebt eerder brandwonden of een uitvaart te pakken. Als onzin theorie zou je kunnen zeggen dat er door de ontlading een bepaald deel geactiveerd wordt in je hersens wat het mogelijk maakt .Maar voordat je hersens zo iets ineens weten, is er eerst oefening voor nodig. Wat ik trouwens laatst wel zag bij de 25 op sbs6 is een man die bij iedere datum ook al was t eeuwen geleden , de dag wist. 28 augustus 1980 was op een donderdag en zo kon hij dat bij iedere datum. Ook omdat ie een ander deel van zijn hersens gebruikte dan de andere mensen hier op aarde. Maar goed dat doet er verder niet toe.

Nee dat kan natuurlijk niet. Een andere taal moet je toch eerst aanleren voordat je deze kan spreken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100