Bestaan er factoren welke je onbewust chagrijnig en prikkelbaar maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, honger, bij voorbeeld. Toegevoegd na 40 seconden: Ook een langdurig gebrek aan licht of seks kunnen dit bewerkstelligen.

Hormonen! Dat geldt voor een hoop vrouwen tenminste. Maar ook slaaptekort kan dit effect hebben, of constant lawaai om je heen waardoor je overprikkeld raakt.

Het humeur van een ander zou een rol kunnen spelen. Al merk je het niet zozeer aan de ander, je voelt wel dat er iets is en dat kan jou onbewust ook chagrijniger maken. Ook heb ik gemerkt dat mijn humeur eerder de neiging heeft zich te laten verpesten als het bewolkt is.

MENSTRUATIE?

Vermoeidheid, stress, depressie.

Soms kom je bij mensen waar als het ware de spanning te snijden is, maar voor de vorm proberen ze zich 'normaal' te gedragen. Verder denk ik dat eenzaamheid of geldgebrek ook een reden kunnen zijn om prikkelbaar te worden. Pijn of erge jeuk niet te vergeten !

Te weinig slaap. Te veel drukte / prikkels om je heen. Te weinig cafeïne. Te lage bloedsuiker. Obstipatie.

Als aanvulling op alle voorgaande antwoorden: bepaalde medicatie

-Dagenlang rotweer. -In de winter te korte tijd daglicht. -Voortdurende muziek die jouw smaak niet is en waar je je aan ergert maar waar je je niet aan kan onttrekken. -Het voortdurend praten van bv je partner of je collega, dat niet te stoppen is. -Ruzie / oorlog met je buren. -Als je weet dat je partner vreemd gaat. -Als je liefde niet beantwoord wordt. -Als je werk hebt dat niet naar je zin is. -Als je geen werk kunt vinden maar je wilt graag werken. -Als je computer niet naar behoren werkt en je weet niet waar de fout zit. -Als je gehandicapt bent waardoor je bepaalde dingen nooit zult kunnen die je juist ontzettend graag zou doen. -Als je in het voor jou verkeerde land bent gaan wonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100