Weerkaatst de maan UV-straling?

Aangezien het licht dat van de maan af komt licht is dat weerkaatst is van de zon. Weerkaatst het ook de uv-stralen en kan je er dus als het ware bruin van worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De maan weerkaatst inderdaad ook UV straling. Maar net zoals de maan maar een klein gedeelte van het zonlicht weerkaatst, weerkaatsts het ook maar weinig UV straling. Ook in UV licht is het snachts "donker", en je zult er dus niet bruin van worden.

Ja, maar je zult wel lang moeten "manen" wil je hier bruin van worden, net als het licht absorbeert de maan ook uv stralen.

Je wordt er eerder wit dan bruin van. Je moet nl. zo lang 'manen' dat je al duizenden jaren dood bent voordat je bruin bent. En je botten zijn wit, dus...

Nee, dat doet hij zo goed als niet... Het licht met de grootste energie heeft er de meeste last van als het weerkaatst of door een ander medium moet... Het verliest dan zijn kracht en vervalt dan tot lagere trilling en dan is het meer violet dan ultra... Door een ruit kan het uv-licht ook al niet... of een bril...