Kom ik op dezelfde plek uit?

Stel: ik sta in Amsterdam, midden op de dam. Ik loop richting het zuiden. Kom ik weer op de dam terecht als ik de wereld rond gelopen heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet als je alleen naar het zuiden blijft lopen. Zuidelijker dan de zuidpool kun je niet en je zult dan weer richting het noorden moeten. Je kan waarschijnlijk niet precies het noorden volgen aangezien je anders niet in een rechte lijn loopt.

Theoretisch ja, maar in de praktijk waarschijnlijk niet, omdat het natuurlijk gewoonweg onmogelijk is om in 1 rechte lijn de wereld over te lopen. Wat een bui heb je opeens BVB! :P

Met alleen lopen lukt 't niet - je moet immers oceanen oversteken. Ook moet je, bij de zuidpool aangekomen, rechtdoor blijven lopen en niet langer naar de zuidpool.

Als je onder andere een goed duikpak meeneemt om de wateren ook te kunnen doorkruisen, dan is het antwoord in principe ja! Als je echter op dezelfde plek wilt uitkomen, dan zou je ook kunnen blijven staan.

Je zult goed moeten bijhouden dat je de juiste koers houd, in principe loopt elk mens in een kringetje als hij in een richting loopt, dat komt omdat onze benen niet altijd 100% evenlang zijn

Als je een oplossing vindt voor de diverse klimaten die je moet doorkruisen (waaronder 'onderwaterklimaat', woestijnklimaat, poolklimaat) en ervoor zorgt dat je je niet van de wijs laat brengen door magnetische afwijkingen en/of de niet exact zuidelijke/noordelijke stand van het Zuiderkruis/de poolster: Ja.

Als je de openbare weg volgt niet, want die loopt op een aantal plaatsen dood. Maar als je als een sprite overal doorheen / overheen kan lopen, dan zeker wel.