Als je een lamp op een spiegel laat schijnen, is er dan meer licht dan wanneer er geen spiegel in de ruimte is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het licht dat op een opppervlak ( bijvoorbeeldeen muur) valt, wordt deels teruggekaast en deels geabsorbeerd. De spiegel absorbeert geen licht, maar weerkaatst alles. Daardoor kan het licht via de spiegel weer een ander object bereiken. Er is niet meer licht, het licht wordt alleen 'nuttiger' gebruikt en komt op andere plaatsen terecht. In feite doet een reflector van bijvoorbeeld een halogeenspot hetzelfde.

Ha, die Sanneke; Omdat de spiegel het schijnsel van de lamp weerkaatst zal dat beter worden verspreid en is de kamer beter verlicht; de spiegel werkt dan in feite als reflector. Je ervaart dit als 'meer licht' maar de meetbare lichtsterkte is volgens mij niet groter.

Ja. Alles wat je ziet is een weerkaatsing van licht.( zonder licht zie je tenslotte niets ) De extra reflectie van de spiegel geeft dus meer licht. Dit is ook heel eenvoudig te beoordelen als je met een spiegel speelt en de reflectie door je huiskamer laat gaan. Het punt waar de reflectie de muur raakt is dan heel helder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100