Hoe werkt slangen bezweren?

welk liedje fluiten ze om de slang te bezweren?
gaat de slang in trance tijdens het bezweren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

(de meeste) Slangen zijn doof, dus ze horen geen tonen. Waardoor ze bezweerd raken is de beweging van de fluit, die heen en weer gaat. Slangen zien vooral warmte, en de fluit is een lang en meestal iets warmer ding door de luchtverplaatsing binnenin de fluit. Dus nee, hij is niet in trance, hij volgt zijn "prooi".

Het is het zwaaien met he fluitje dat invloed op ze heeft. Slangen horen bijna niets.

Het lijkt alsof slangen meebewegen op de muziek die de slangenbezweerders spelen op hun fluiten. Dit is echter niet waar. Cobra's, die voornamelijk gebruikt worden voor het bezweren van slangen, zijn namelijk doof. Doordat slangen visueel ingesteld zijn reageren ze niet op geluiden maar op beelden. Ze bewegen mee met de bewegingen van de fluit die die slangenbezweerder de fluit laat maken wanneer hij speelt. De slang beweegt mee met de fluit omdat dit een natuurlijk vluchtmechanisme van de slang is. De slang maakt zich klaar om te vluchten maar doet dit nog niet omdat er geen echt gevaar dreigt.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/diversen/2...

“Weinig mensen weten dat slangen doof zijn en alleen reageren op gebaren. De cobra komt omhoog omdat hij de beweging van de fluit ziet, niet omdat hij de muziek hoort. Hij voelt zich bedreigd en zet instinctief een verdedigende houding op waardoor hij een spectaculaire houding aanneemt”

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100