Hoe zou het ruiken buiten de dampkring?

Dit is geen raadsel ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het stinkt, zo ongeveer als vuurwerk of oude printertoner: De mannen die op de maan liepen, merkten het al. En de bemanning van het internationale ruimtestation ISS bevestigt het: de ruimte stinkt een beetje. Afgelopen weekend (dat was januari 2009) kwam ruimteveer Discovery terug van een trip naar ISS. Journalisten wilden weten of de astronauten nog iets was opgevallen, zo hoog buiten de dampkring. Voor Dominic 'Tony' Antonelli was dat toch wel de geur van de ruimte. "Ik was al gewaarschuwd, maar wat opviel was de lucht die je ruikt na een ruimtewandeling." De luchtsluis van het ruimtestation heeft direct na sluiten de walm van buskruit, ontdekte Antonelli. Andere astronauten omschrijven de geur als "oude printertoner". Hoe dan ook: de ruimte stinkt. Nasa probeert al langer te achterhalen waar de lucht vandaan komt. De theorie is dat de ruimte niet helemaal leeg is, maar allerlei losse moleculen bevat. Die zouden aan de ruimtepakken van de astronauten blijven kleven. De eerste mensen die opviel dat de ruimte stinkt, waren de mannen op de maan. Zij kwamen terug met verhalen dat hun hele cabine soms naar vuurwerk rook, als ze een wandeling op de satelliet hadden gemaakt. Toen werd nog gedacht dat de stank alleen op de maan voorkwam en wellicht te maken had met organische resten die daar aanwezig waren. Misschien kan Nasa het raadsel oplossen als ze in 2020 terugkeren naar de maan.

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/

nergens naar. het is daar luchtledig en zonder lucht geen geur

Niet! Het zou niet ruiken buiten de dampkring. Er zijn daar namelijk (nagenoeg) geen gasdeeltjes om te ruiken... Zelf moet ik altijd lachen om al die gigantisch lawaaiige ruimtegevechten in SF-films. Er is geen medium waardoor het geluid zich zou kunnen verplaatsen, dus alles wat knalt in de ruimte knalt in absolute stilte. Jammer van al die Hollywood-effecten, he.

Er is een astronaute die gezegd heeft dat het naar "burnt cookies" ruikt. Aangebrande koekjes dus. Toegevoegd na 2 minuten: Google maar 's "space smells like burnt cookies" Toegevoegd na 4 minuten: Ze was een space tourist; Anousheh Ansari.

Niet,behalve als jij je in een ruimtecapsule daar zou bevinden en je 2 weken niet hebt gewassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100