Waarom hebben identieke tweelingen verschillende vingerafdrukken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle vingerafdrukken zijn UNIEK, zelfs en ook van tweelingen. Toegevoegd na 1 minuut: Ook de afdruk op elke vinger van jou als één persoon is uniek, je zou bijna verwachten dat je op elke vinger van de 10 dezelfde afdruk zou hebben, maar dat is ook al niet zo... Elke vinger heeft zijn eigen afdruk, totaal uniek dus.

Omdat niet alles identiek is, het waren gewoon twee zaadjes in een ei.

Vingerafdrukken worden in de baarmoeder gevormd en zijn een samenspel van DNA (identiek bij eeneÏge tweelingen), voeding, plaats in de baarmoeder, snelheid van ontwikkeling van de vingers,... en dat is verschillend bij alle tweelingen. Toegevoegd na 11 minuten: Aanvulling: Een deel van de vingerafdrukinformatie is genetisch bepaald en zal dus bij beiden terug te vinden zijn zoals soortgelijke patronen en de breedte en hoogte van de papillairlijnen. Een ander deel wordt bepaald door externe factoren. Hoe iemand in de baarmoeder ligt en waar er druk wordt uitgeoefend

Bronnen:
http://home.tiscali.nl/vingerafdrukken.nl/...
http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/14998

Sommige structuren in het lichaam liggen vast (min of meer) maar kleine verschillen in plaats en vorm komen voor. Dit heeft mede te maken met de omstandigheden, die bijvoorbeeld bepalen hoe groot we precies worden en hoe gespierd. Dat hangt van oa voeding, verzorging en sport af. Die speling is iets groter dan de lijntjes in vingerafdrukken, je zou dat de artistieke vrijheid wat het bouwplan (het genoom)in de vorming van het lichaam kunnen noemen, het fijne ader/slagadernetwerk (de haarvaten) liggen ook niet vast qua plaats maar hangen af van persoon , gebruik en training, dus behoefte. Plat gezegd valt de bouwfijnheid onder het "ruisniveau" omdat voor de zeer kleine structuren alleen een algemeen bouwplan bestaat, vandaar dat we allemaal verschillende vingerafdrukken hebben , zou ook dat in ons DNA beschrevenstaan hoe dat precies moest lopen, dan was ons genoom nog een heel stuk langer geweest.

Jeroen 1962 slaat de plank behoorlijk mis. Een één eiege tweeling komt uit 1 zaadcel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100