Welke vogel zingt het hoogste lied?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat doet de vetvogel (Steatornis caripensis). Dat is een vogel uit de orde der nachtzwaluwachtigen. Hij maakt geluiden die zo een hoge frekwentie hebben dat we het niet kunnen horen. Dat doen vleermuizen ook, maar dat zijn geen vogels.

Een veldleeuwerik. Waarom: die vliegt zo hoog hij kan in de velden om zijn zang te laten horen. Helaas in Nederland een bedreigde vogelsoort. En die vogel is zo geniaal in zijn zang dat hij Mozart de loef afsteekt. Als je zijn zang 10 maal langzamer afspeelt voldoet hij meer aan de regels van harmonie dan de stukken van Mozart.

Een kanarie, als je iemand aan de telefoon hebt en die heeft op de achtergrond een kanarie dan kun je net zo goed de telefoon neerleggen want je verstaat niks meer.

De karakiet! Toegevoegd na 4 minuten: Er is ook een versje van:Karakiet-kiet-kiet Karakiet-kiet-kiet. Ik hoor je wel maar ik zie je niet.

De Merel

De zwartkop (Sylvia atricapilla). Vanaf eind maart, begin april horen wij in Nederland weer zijn prachtig, melodieus gezang. Het is niet altijd gemakkelijk zijn zang te herkennen, want hij imiteert ook andere vogelsoorten. Zijn eigen zang bestaat uit twee delen; eerst is het zacht 'babbelend' en dan gaat het over in hoge heldere fluittonen.

Bronnen:
http://www.vivara.nl/mediaplayer/section=f...

Geen enkele vogele zingt, dus antwoord: geen enkele.

In de maatschappij zingen de rijkste vogels altijd het hoogste lied! Groetjes, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100