Hoe noem je iemand die een extreem selectief geheugen heeft?

zo'n persoon onthoudt alleen wat hem van nature interesseert,maar wat hij moet onthouden vergeet hij steeds

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Selectief geheugen, een mooi voorbeeld van alleen maar willen onthouden wat jou het beste uitkomt. Een veelvoorkomend fenomeen, bv voor mannen: wel weten wanneer alle voetbalwedstrijden zijn, maar niet weten wanneer je vrouw jarig is. De vergeetachtigheid die jij hier benoemd heeft volgens mij meer te maken met snel concentratie verlies. Sommige mensen hebben dat nu eenmaal gecombineerd met chaotisch gedrag zie je dat vaak, buiten de gewone normale vergeetachtigheid om. En dat ze nog wel wist wat jij aanhad kan met diverse dingen te maken hebben, misschien vond ze het een erg leuke outfit of was het een kleur die voor als een signaalkleur werkt(een kleur die onbewust een bepaalde associatie oproept)en die om die reden in haar geheugen is blijven hangen.

Volgens my fotografisch geheugen en anders dreamqueen

daar is geen speciale benaming voor volgens mij

politicus Oost-Indisch doof

daar is niet een term voor om de mens als karakter te omschrijven. het heeft vaak te maken met partiële hoogbegaafdheid als een onderwerp of interesse het geheugen makkelijker bereikt.

Kortzichtig, misschien. Denk ook niet dat er een specifieke naam voor is.

Een man die naar een vrouw luistert!

Je zegt het zelf al: zo iemand is ongeinteresseerd in anderen; onthoud alleen zijn eigen interesses. Je zou zo iemand egocentrisch kunnen noemen.

Daar zijn ooit, meestal door de ouders, afspraken over gemaakt, Ik kan niet zeggen dat is per persoon vreschillend want hoewel er veel variaties zijn, komt het ook regelmatig voor dat het hetzelfde is voor meerdere personen, Misschien komt authist een beetje in de buurt maar dan is het niet een kwalificatie maar meer een eigenschap, van 1 ding weten ze heel veel maar verder kan de rest heel laag scoren.

Je beschrijft een karaktertrekje van iemand met het syndroom van asperger.Deze mensen hebben een vaak kortdurende obsessieve hobby en laten al het andere,ook belangrijkere zaken,links liggen.Hij vergeet en onthoudt dan zeer selectief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100