Waarom beweert PvdD Rund=dè grote oorzaak van broeikaseffect? Voor "de grote slachting" waren er MILJOENEN Bizons/Wisenten!

http://bit.ly/aQb2IQ

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou, of er zoveel op een kluitje waren als nu in Nederland in de bioindustrie (inclusief de melkkoeien) durf ik niet te beweren. Maar de PvdD grijpt natuurlijk alles maar dan ook alles aan om de bio-industrie verboden te krijgen, goedschiks of kwaadschiks, dus daar hoort dit ook bij. Soms terecht, soms een beetje doorgeslagen. Ik durf overigens de stelling wel aan dat de 'uitlaatgassen' van de vele, vele mensen ook wel zo hun impact op het milieu zouden kunnen hebben, al zijn we dan geen planteneters. Hoewel.....met het groeiende aantal vegetariers...... Uiteindelijk is de eerste, enige en grootste oorzaakvan de impact die de mens op het milieu heeft natuurlijk de mens zelf, in AL haar facetten en vooral in haar enorme aantallen. Die koeien zijn daar slechts een bijverschijnsel van, en geen primaire oorzaak uit zichzelf. Uitroeien van dat probleem zal het hooguit verplaatsen naar iets anders, niet verhelpen.

eigenlijk is de mens de grootste veroorzaker van het broeikas effect. doordat er teveel runderen gehouden worden voor de Consumptie, deze runderen produceren zoveel mest dat dat gezien wordt door de pvdd als nummer 1 van de oorzaak van het broeikas effect.

De PvdD geeft niet de runderen de schuld, maar de mensen die deze runderen bij de McDo gaan opeten. Vroeger aten mensen vaak geen vlees, daarom wordt nu nog beweerd dat het eten van vlees heel gezond is. 100 jaar terug klopte dat nog, nu is (te veel) vlees vaak een van de redenen van overgewicht.

De motivatie die de PvdD geeft is niet alleen de directe uitstoot van broeikasgassen door koeien. Er zijn steeds meer technische oplossingen voor methaan dat in het maagdarmstelsel van de koe wordt gevormd en via de adem en scheten in de atmosfeer terechtkomt. Er zijn wel methoden ervoor te zorgen dat dat gas niet in de natuur komt. Het kan zelfs als brandstof worden gebruikt; in Nieuw Zeeland, bijvoorbeeld, worden koeien steeds vaker niet in een wei, maar op stal gehouden, en wordt de stallucht gewassen met een gaswasser. Een andere ontwikkeling is krachtvoer gemaakt van genetisch gemodificeerde gewassen, die minder heftig gisten in het spijsverteringsstelsel van de koe. Juist het laatste is iets waar de PvdD zich fel tegen uitspreekt; het bijvoeren van koeien met krachtvoer. Hun argumentatie is dat koeien die in Nederland lopen, worden gevoerd met gewassen die in Zuid Amerika zijn geteeld, de oceaan over worden gevaren, en hier tot melk en vlees verwerkt. Dat zien ze als een onrendabele manier om mensenvoedsel te maken, omdat je iets dat al eetbaar is de halve wereld oversleept, om er vervolgens veel minder kilo's van iets dat ook eetbaar is van te maken.

Bronnen:
http://forum.engin.umich.edu/2010/03/cow-p...
http://www.halfbakery.com/idea/Bovine_20Diesel
http://www.sustainabletable.org/issues/feed/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100