bestaan er meer kleuren of geluiden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alles wat we kunnen waarnemen bestaat en is aan te tonen. Of er andere kleuren en geluiden bestaan is niet aan te tonen. Ik zie soms in mijn dromen kleuren, die in werkelijkheid neit voorkomen, maar dat is meer het gevoel dan de kleur denk ik.

Volgens mij er oneindig veel varianten qua geluid. Kleuren zit een limiet aan toch? bij Windows wel iig;). Dus ik denk geluid.

geluiden, je kan ze namelijk aanpasen ;) en maken

Meer dan wat? Om deze vraag juist te beantwoorden hebben we een referentie nodig, hoeveel en welke ken je al?

Ik denk dat je wilt vragen of er meer kleuren en geluiden zijn dan we waar kunnen nemen. In dat geval is het antwoord: ja. Wij kunnen bijvoorbeeld geen infrarood zien, al is het de vraag of je dat wel een kleur kunt noemen, als je het niet kunt zien. En vleermuizen maken geluiden die wij mensen niet kunnen horen...

Kennelijk heeft de mens een spectrum aan wat hij ziet, tussen wit en zwart, We zijn ongeveer overeenkomstig de kleuren van de regenboog,(weet ze nu even niet te benoemen). Maar er zijn wel hogere en lagere geluiden dan de gemiddelde mens kan waarnemen, een hondenfluitje bv produceert een toon die wij niet kunnen horen. In de laagte is er vast ook zoiets.

Er zijn al oneindig veel kleuren en geluiden, of we ze nu wel of niet kunnen zien of horen. Meer dan oneindig kan eigenlijk niet, het antwoord zou dus "Nee" moeten zijn.

Ja, die bestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100