Hoe kan ik in een proefwerk over het vak filosofie goed mijn antwoorden beargumenteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een antwoord geeft, leg dan goed uit waarom je er zo over denkt. Dus voordat je de proefwerk maakt, probeer alvast een mening te gaan vormen over diverse vraagstukken. Een goed onderbouwde antwoord, kan in dit geval niet foutgeteld worden.

Beargumenteer bondig en gebruik voorbeelden, vergelijkingen en gedetailleerde analyses.

Door deze na- vragen direct te kunnen antwoorden; - Hoezo? - Hoe ben je daar op gekomen? (op die conclusie) VB. CONCLUSIE: Over smaak valt niet te twisten(ruziën,geschillen) VRAAG; Hoezo? ANTWOORD DOOR ARGUMENT: De één vindt dat goed of mooi, en de ander het andere goed of mooi. En smaak is al ver ontwikkeld bij de desbetreffende personen, waardoor men in beide gevallen het vast heeft gehouden, gelijk een liefhebberij wordt bedreven. En men gaat ertegenin, terwijl er reeds al overtuiging bijzich zelf is. Dan valt er weinig te overtuigen, door elkaar te bombarderen met meningen. VRAAG; Hoe ben je daar op gekomen op die conclusie? ANTWOORD DOOR ARGUMENT: Van vele gesprekken tussen mensen, waarvan de één iets opbrengt,plots. Zeggend; Die en die is de best. En de ander raakt geprikkeld om er op te reageren, en ze eindige in een; Nee en ja spel, of in een weleens en nietes verval. Wat handig zou zijn: om te weten is, wat je moet beargumenteren. Maar ik hoop dat dit voorbeeld genoeg laat spreken, voor je proefwerk. Let op de dingen die je heb zien gebeuren, en onthoud goed hoe je dat heb kunnen concluderen, want daardoor kan je beargumenteren; Hoe je er op gekomen ben. Beschrijven in details, geeft vaak een indruk dat je deskundig ben. Ook benamingen(nomenclatuur) van opvattingen en vraagstukken(proposities) in de filosofie bewoorden in het argument, geeft zeker punten. SUCCES!

Goed lezen,proberen te begrijpen,er met anderen over filosoferen..Als je begrijpt wat er be/gescheven wordt dan moet dat lukken. Beargumenteren is het onderbouwen van je antwoord. Ga ervan uit dat je docent er niets van begrijpt en probeer 't hem of haar zo goed mogenlijk uit te leggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100