Waarom heeft de tijdsnotatie onder de seconde niet de eenheid 60

In Tijdswaarneming heeft alles de eenheid 60; namelijk 60 minuten in een uur, 60 seconden in een minuut, waarom heeft een miliseconde dan geen max van 60 eenheden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Waarschijnlijk" omdat, toen het SI (System Internatinaal) door Napoleon werd ingevoerd, nog helemaal geen behoefte had aan tienden of hondersten seconden, men was allang blij dat een seconden was vastgelegd, die was gedefinieerd als afgeleide van de aardedraaiing. Tegenwoordig is een seconde gedefinieerd als iets absoluut meetbaars van een Cesium atoom. Tijd neemt in SI een aparte plaats in, de basis eenheid is een seconde, maar we spreken niet van kilo of mega seconden, maar dus wel van mili of micro seconden, waarschijnlijk dus door voortschrijdend inzicht. Het is een leuke vraag iig!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Seconde

Een milliseconde is in het SI-stelsel een eenheid van tijd, gelijk aan 10-3 seconde, oftewel een duizendste van een seconde Toegevoegd na 3 minuten: oftewel een duizendste van een seconde. In een milliseconde legt een auto die 108 kilometer per uur rijdt 3 centimeter af. Categorie:Tijdseenheid Categorie:SI-eenheid met prefix

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Milliseconde
http://nl.wikipedia.org/wiki/SI-stelsel

waarschijnlijk omdat milliseconden nog niet bestonden toen het stelsel van uren en minuten werd 'afgesproken'. toen kon men dat nl nog niet meten. overigens, de uren en minuten zijn de enige twee tijdseenhede die in 60 stukjes worden verdeeld. 24u, 365 dgn.

Eigenlijk een goeie vraag. De seconde is afgeleid van een cecium atoom. Een onderverdeling daarvan is gewoon afgeleid van normale getallenstelsel (milli, micro, nano etc), omdat milli, micro, nano etc geen eigen eenheden zijn; secondes en minuten zijn dat wel. Een microuur of milliminuut klinkt ook erg apart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100