Zegt een naam wat over de persoonlijkheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, een hele oude discussie, zelfs bij de Romeinen al bekend. 'Nomen est omen", zegt je dat wat? Kijk maar even bij de bron. Je kunt in ieder geval vreselijk vermakelijke combinaties zien in de praktijk. Zelf moe(s)t ik altijd vreselijk hard lachen als bij een een of ander onderwerp over vliegen (bv. vliegramp) op televisie altijd de heer Benno Baksteen werd geinterviewd. Of om een plaatselijke advertentie van een uitvaartcentrum, contactpersoon de heer Kist. Soms klopt het, soms niet. Mijn buurman is dominee en heet Koster, maar ik had vroeger een slager in de straat en die heette Bakker. Zelf geloof ik er dus niet zo in, een naam krijg je bij je geboorte, een persoonlijkheid ontwikkel je gedurende je gehele leven.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nomen_est_omen

Lijkt me niet. Je krijgt je naam van je ouders als je ter wereld komt. Dan weten zij nog niets over jouw persoonlijkheid. Toegevoegd na 1 minuut: Maar ergens vermoed ik dat je het over Nick-namen hebt. Ja, die worden door de mensen zelf gekozen. Sommigen zullen er diepe, weloverwogen gedachten achter hebben zitten, andere gebruiken hun eigen naam of gewoon een naampje dat ze leuk vinden. Of dat iets over hun persoonlijkheid zegt? Sommige namen misschien wel, het merendeel waarschijnlijk niet.

Vaak wel, ouders kiezen een naam die bij hun kind past en vaak gaan de normen en waarden van ouders over op het kind. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in namen bij bijvoorbeeld Priscilla of Frederik-Jan. Dat zegt genoeg over de achtergrond/persoonlijkheid van die persoon lijkt mij. Toegevoegd na 36 seconden: Ik ben niet bevooroordeeld, dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Je hebt genoeg neutrale namen als Jan en Piet

Nee dat geloof ik niet. In dat geval zouden je ouders kunnen bepalen wat voor persoonlijkheid je zal gaan krijgen enkel door het uitkiezen van je naam. Wel vind ik dat namen vaak wel bij de persoon passen. Zo heb ik bijvoorbeeld nog nooit een stoere beer van een vent op een Harley gezien die Keesje heet. Toegevoegd na 42 minuten: Zoals hieronder wordt vermeld dat sommige mensen namen hebben die in verband staan met hun beroep, dat schijnt wel weer zo te zijn. Daar zijn ook verschillende onderzoeken naar. Ik heb eens zo'n lijst gezien en sommige namen zijn zelfs hilarisch in combinatie met hun beroep. Zo schijnt er een oogarts te zijn die I.C. Nothing heet. Ik vind Summer een mooie naam en ik wilde mijn dochter graag zo noemen. Ik was in de zomer uitgerekend. Uiteindelijk is ze ook in de zomer geboren en haar roepnaam is dan ook Summer. Als ze te vroeg geboren was dan zou ze niet in de zomer geboren zijn en ik denk dat ik dan wel getwijfeld had of ik haar dan ook Summer zou hebben genoemd. Terwijl dat eigenlijk niets uit zou moeten maken.

helemaal niets lijkt mij. Als hij huppeldepup heet, dan betekent dat krijger, als hij hupplepietje heet, dan betekent het verzorgende bijvoorbeeld. Terwijl hij in het leven staat als huppeldepup, en hij een heel verlegen mannetje is, die nooit iemand iemand durft te benaderen en eigenlijk heel erg egoístisch is. Mensen twijfelen vaak aan de naam die ze een kind zullen geven, het kind heeft zijn karakter als het ware al gevormd en zal door de naam niet anders gaan worden. Denk ik hoor, maar misschien zijn er andere meningen??

Bij mij heeft mijn naam toevallig een heel sterke relatie met de baan die ik heb gekozen. Ga ik niet verder op in, maar wat dat betreft past mijn naam ook bij mijn persoonlijkheid.

Vroeger wel! In de germaanse oudheid kreeg een kind pas na een jaar een naam, in dat jaar konden je ouders je karakter leren kennen. Vervolgens werd er na een jaar een naam bedacht die bij je karakter past.

Waarschijnlijk een heel klein beetje. Ten eerste kan je er vaak iemands afkomst uit aflezen. een Mohammed komt vaker uit een Islamitisch gezin, dan een Piet. Natuurlijk niet 100%, maar wel vaak. En ook de subcultuur heeft, naar ik verwacht, invloed. Heel deftige mensen geven hun kinderen denk ik eerder dubbele namen en minder snel een moderne naam. Hippieouders geven hun kind eerder een 'zweverige' naam. En de cultuur en subcultuur van de ouders heeft invloed op het karakter van een persoon, je hebt gemiddeld vaak dezelfde (sub)cultuur en opvattingen als het milieu waar je uitkomt. Niet altijd, maar er is wel een grotere kans. Daarnaast zijn er mensen die zelf een naam voor zichzelf bedacht hebben, al dan niet officieel vastgelegd. En zijn er mensen die een door hun goeroe bedachte naam gebruiken. Dat zijn vrij vaak Indiase woorden, dus als iemand zonder Indiase achtergrond zo'n naam heeft, is er een grote kans dat het iemand is die geïnteresseerd is in Boeddhisme, spiritualiteit etc. Ook zijn er redelijk wat mensen die bijvoorbeeld hun naam wat verbasteren, als je dat zo kan noemen. Iemand die Annamaria heet en zichzelf dan Annemieke noemt, of Gertrude die zichzelf Gertie noemt, dat soort dingen. Nou komt zoiets denk ik vaak meer vanuit de omgeving, dat die hem/haar als kind zo noemen, maar de keuze om als volwassene de lange nettere naam te gebruiken, of de vlottere verkorting, zegt misschien wel iets over het soort persoon. Daarnaast blijkt onze naam een klein beetje invloed te hebben op de keuzes die we maken in ons leven, zoals ons beroep. Vaker dan gemiddeld hebben mensen een beroep waarvan de letters veel overeenkomen met de letters van hun naam. Het schijnt te maken te hebben met dat we alles wat van ons is als positiever beoordelen dan dingen die niet van ons is, en de letters van onze naam is een voorbeeld daarvan. Natuurlijk speelt je interesse een veel grotere rol in het kiezen van een beroep, maar je naam blijkt wel een kleine invloed te hebben. Dus een naam kan wel wat zeggen, maar denk ik maar een klein beetje. Gemiddeld zal je uit een naam wel dingen kunnen aflezen, dat iemand met die naam vaker dan gemiddeld bepaalde eigenschappen heeft, maar per individu denk ik dat de naam een véél te kleine invloed heeft om daar conclusies uit te trekken.

nee dat geloof ik niet, er wordt een naam voor je bedacht,en daar moet je het maar mee doen. Wie je bent zegt iets over jou persoonlijkheid hoe jij je gedraagd en karakter.

Het blijkt dat mensen met een mooie naam succesvoller zijn. Net dus als een mooi uiterlijk. Toegevoegd na 2 minuten: Ook kiezen mensen met een achternaam die een beroep aanduid vaker dat betreffende beroep: b.v. bakker, smid, etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100