Hoort de meeuw niet onder de maan te komen als hij dichterbij is dan de maan?

Volgens de fotograaf is de meeuw er niet ingeplakt. Ik vind de foto er een beetje onlogisch uitzien

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, dit kan prima! Denk maar na: als de maan opkomt, steken er allerlei gebouwen bovenuit. Maar ook als de maan hoog staat, kun je toch nog boomtakken zien die boven de maan uitkomen (zie de maan schijnt door de bomen...). Het ligt gewoon aan de plaats van de kijker, de plaats van de maan (of de zon, of de sterren, of wat dan ook) en (in dit geval) de meeuw. Geen enkel probleem. De meeuw is niet WERKELIJK hoger dan de maan; je ZIET het alleen zo. Kijk de volgende dagen en nachten maar eens goed om je heen. En kijk ook maar eens naar deze foto. Dan zie je niet alleen vogels die 'boven' de zon vliegen, maar zelfs een hand die de zon vasthoudt. Zo'n foto zou je zelf ook kunnen maken, zonder photoshopping!

Ken je het liedje, zie de maan schijnt door de bomen? Dan zie je dat het kan. Verder is er ook een maansopkomst en een maansondergang.

Bronnen:
http://hemel.waarnemen.com/FAQ/Maan/018.html

Dit hangt af van het standpunt, waarin de fotograaf zich bevind en de hoogt die de maan en de vogel hebben. Hoe lager de maan hoe meer kans dat je de vogels boven de maan zie vliegen. Je hebt hier ook te maken met een crop( Uitsnede van een grotere foto) of een zoom die de foto een sfeertje geeft, wat te maken heeft met de scherptediepte (DOF) waardoor ik je gedachtengang een beetje begrijp. Ik ben er ook vrijwel zeker van dat de vogel of de maan er niet zijn ingeplakt. Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100